Select Page

Queden només uns dies per començar el curs escolar 2024-2025 i això significa que també tornen les extraescolars. Aquesta setmana tots els centres Codelearn han reobert les seves portes després d’un agost en què l’extraescolar de programació s’ha mantingut activa només de manera online. Tant per als adults com per als infants, la tardor és sempre un bon moment per descobrir noves activitats i és per això que, malgrat que als centres Codelearn la matrícula és oberta tot l’any, el mes de setembre és una de les millors èpoques per unir-se a l’aventura de programar.

Joves creadors i preparats per al futur

El pensament computacional i la programació tenen cada vegada més presència a les aules de les escoles degut a la implantació de la LOMLOE durant els darrers tres anys. Per aquest motiu, cada dia hi ha més nens i nenes que descobreixen la programació i tot allò que poden fer si adquireixen aquesta habilitat, que els permet deixar de ser només consumidors de tecnologia per convertir-se també en creadors i transformar les seves idees en una realitat a través del disseny de webs i apps, la creació de videojocs, la robòtica, la intel·ligència artificial, entre altres.

Aprendre a programar aporta molts beneficis a nivell cognitiu i és la millor manera de treballar el pensament computacional, que és l’habilitat de resoldre problemes de qualsevol tipus (no només aquells que estiguin relacionats amb la programació) a través de tècniques com la descomposició, el reconeixement de patrons, l’abstracció o el disseny algorítmic. Així doncs, les extraescolars de programació no només ajuden els més joves a aprendre una habilitat tècnica, sinó que alhora els ajuden a adquirir competències transversals que son imprescindibles per al seu desenvolupament personal. A través de l’aprenentatge de la programació es fomenta la creativitat, la comunicació, el treball en equip i, especialment, la resolució de problemes.

Per tot això, aprendre a programar és aprendre a pensar i apostar per una extraescolar de programació i pensament computacional com Codelearn és fer una aposta de futur tant a nivell acadèmic i professional com a nivell personal.

Un mètode pensat per a petits i grans

Aprendre a programar requereix esforç i constància. Per adaptar l’aprenentatge de la programació a la realitat dels més petits i transformar l’activitat en un repte motivador, des de fa més d’una dècada Codelearn utilitza un mètode propi i una plataforma en què combina l’ús de tècniques de gamificació i el seguiment d’un pla d’estudis detallat i basat en un aprenentatge a llarg termini. Dins de la plataforma online, els continguts es presenten en forma d’aventures seguint el fil de les històries que viuen els personatges de Codelearn.

Cadascuna d’aquestes aventures correspon a un llenguatge de programació o altres programes i per accedir a noves aventures cal completar les anteriors, de manera que tot l’alumnat segueix el mateix ordre definit al pla d’estudis. Les primeres aventures serveixen per adquirir coneixements bàsics a través de llenguatges educatius com Logo, Scratch o Karel, i després es comencen a aprendre llenguatges i tecnologies molt utilitzats dins l’àmbit professional, per exemple Python, Linux, Java, HTML / CSS / JavaScript, Unity, C ++, entre molts altres.

D’altra banda, cada vegada que l’alumne supera un exercici, obté una recompensa en forma de punts que pot intercanviar per premis físics o digitals, millores per al seu personatge o l’accés a aventures complementàries que personalitzen la seva experiència a la plataforma. Aquest sistema de recompensa, similar al que s’utilitza en alguns jocs, juntament amb la presentació del temari en fora d’aventures, fa que l’extraescolar de programació de Codelearn sigui divertida tant per als més petits (a partir de 7 anys) com per a adolescents i joves. Si vols descobrir el mètode Codelearn i la plataforma online, contacta amb qualsevol dels nostres centres per rebre tota la informació de l’extraescolar i sol·licitar una classe de prova gratuïta i sense compromís.