Select Page

Aprendre i divertir-se

El mètode

Les enfants apprenent à coder en suivant les aventures des personnages de Codelearn

Un divertit mètode per aprendre a programar des de zero

Codelearn és un mètode d’aprenentatge basat en tècniques de gamificació que ha estat creat per apropar la programació, la robòtica i el pensament computacional a tothom, però especialment als infants i joves. El nostre objectiu principal és preparar-los per al futur que els espera i ensenyar-los les competències del segle XXI.

Creiem que divertir-se és la millor manera d’aprendre, sobretot durant la infància, per la qual cosa hem decidit crear un univers de personatges i presentar les aventures que viuen a través de divertides tires còmiques. Els alumnes de Codelearn han d’aprendre diferents llenguatges de programació per tal d’ajudar els nostres herois a vèncer els dolents.

Per cada exercici superat, els alumnes guanyen punts que els ajuden a millorar el nivell del seu personatge i desbloquejar nous reptes i aventures. Aquests punts també es poden intercanviar a la botiga per objectes i avatars, com si es tractés d’un videojoc.

Els nens i nenes poden començar a seguir el mètode a partir dels 7 anys aproximadament (a partir del moment en què puguin llegir amb facilitat) i no hi ha una edat màxima per inscriure’s a Codelearn i començar a aprendre a programar.

Les enfants doivent apprendre à coder pour aider les personnages de Codelearn

Quina és la diferència entre Codelearn i altres escoles de programació?

Pla d'estudis detallat

A Codelearn, no cal escollir per quin curs o per quin llenguatge començar. Com passa als videojocs, hi ha unes aventures i un camí marcat que cal seguir. La corba d’aprenentatge està molt pensada i ha estat provada amb milers d’alumnes, l’experiència dels quals permet millorar-la.

Existeixen molts recursos per aprendre a programar, però saber per on començar i què podem aprendre després és una tasca difícil i requereix molt temps. Codelearn et proposa un pla d’estudis detallat.

Seguiment individual

És possible que ja hagis intentat aprendre a programar amb algun curs online, per exemple un MOOC, i segurament vas deixar el curs inacabat. L’educació online té un índex d’abandonament molt elevat i una de les principals raons és que moltes vegades l’alumne no té una persona de referència a qui dirigir-se.

A Codelearn, cada alumne té un tutor assignat que l’acompanya al llarg del seu aprenentatge, l’ajuda a resoldre qualsevol dubte i li planteja reptes constantment.

i

Contingut adaptat

La nostra plataforma utilitza algoritmes d’Intel·ligència Artificial per saber si estàs entenent bé els continguts de cada aventura i a quina velocitat els pots aprendre. Ho fa decidir si et pot permetre utilitzar dreceres o si cal que et proposi més exercicis que t’ajudin a aprofundir millor i interioritzar conceptes específics.

Els exercicis proposats també depenen de la teva edat. El nostre equip pedagògic revisa i actualitza regularment tots els nostres continguts.

Codelearn Online

Personatges

Si no vius a prop d’un centre Codelearn, no et preocupis: et pots inscriure a l’extraescolar online!  Seguiràs exactament el mateix mètode per aprendre a programar i treballaràs utilitzant la mateixa plataforma online. L’única diferència és que no podràs experimentar amb altres tecnologies com la robòtica o la impressió 3D, com fem als nostres centres.

Actualment tenim alumnes de tot el món, des d’Amèrica fins a l’Àsia i per tot Europa. Som l’escola de programació per a nens més gran de Catalunya, amb més de 25 centres presencials i presència a escoles i instituts.

Pots provar l’extraescolar online de manera gratuïta durant 15 dies.

Quins llenguatges de programació podré aprendre?

Tothom comença des de zero per assegurar-nos que tots els alumnes adquireixen correctament les bases de la programació. Si ja tens alguns coneixements de programació, simplement superaràs més ràpidament les primeres aventures.

Comencem utilitzant llenguatges educatius i després aprenem a utilitzar tecnologies i llenguatges de programació tan populars com Python, HMTL / CSS / Javascript, C++, Java, Unity, Linux…

L’ordre que seguim és una part molt important de la metodologia utilitzada i del pla d’estudis que hem elaborat al llarg dels anys. Per desbloquejar noves aventures i aprendre nous llenguatges, caldrà haver superat les anteriors.

Python

Què he de saber abans de començar?

A qui va dirigit el programa Codelearn?

Codelearn es va crear inicialment pensant sobretot en els nens i adolescents, però actualment hi ha molts adults que segueixen el mètode. Els nens s’hi poden apuntar a partir del moment en què sàpiguen llegir amb facilitat, aproximadament a partir dels 7 anys. No hi ha cap límit d’edat!

El nostre mètode està adaptat a totes les edats i a la nostra plataforma cadascú avança al seu ritme. D’aquesta manera, els nens a qui els costi menys tindran sempre un repte al seu nivell i els que tinguin més dificultats podran anar més a poc a poc sense por de quedar-se enrere.

Quan em puc apuntar a l’extraescolar?
La matrícula és sempre oberta! En qualsevol moment us podeu incorporar al programa, ja que cada alumne avança al seu ritme. Però, com passa amb els idiomes, com més petits comencen, millor. Així tindran temps d’aprendre més coses i d’assimilar-ho més profundament.
Quin és l’horari de Codelearn?

Codelearn és una extraescolar semipresencial. Gràcies a la nostra plataforma online, els alumnes treballen des de casa resolent els exercicis que se’ls plantegen d’acord al seu nivell i edat.

Les classes presencials no són classes magistrals, sinó més aviat una tutoria o un seguiment personalitzat. Tenen una durada aproximada d’1 hora setmanal, i pots venir quan et vagi millor! En general, els nostres centres estan oberts cada tarda de dilluns a divendres (consulta l’horari del teu centre més proper).

Com que l’aprenentatge és personalitzat, cadascú pot venir el dia i hora que li vagi millor. De totes maneres, intentem agrupar els nens d’edats similars per tal que puguin compartir l’experiència de l’aprenentatge, fer amics i participar en activitats de grup.

Què he de portar?

Per poder-se apuntar és necessari disposar d’un ordinador portàtil que l’alumne portarà a classe i també utilitzarà per treballar des de casa. També necessitarà disposar de connexió a Internet per accedir a la plataforma des de casa. No cal instal·lar cap programa al portàtil, ja que es pot accedir a la plataforma des de qualsevol navegador d’Internet (per exemple Firefox o Chrome).

En cas de no disposar d’ordinador portàtil, se’n pot llogar un de Codelearn per fer-lo servir mentre l’alumne és al centre. Tanmateix, recomanem que cadascú porti el seu i que això sigui l’última opció.

Quina és la dedicació recomanada?

A banda de la sessió presencial, per tal d’optimitzar l’aprenentatge, recomanem que els nens i nenes es connectin uns 15-20 minuts a la plataforma de Codelearn de forma periòdica, de 4 a 7 dies a la setmana, per realitzar els exercicis proposats. Penseu que, igual que passa a l’hora d’aprendre idiomes o aprendre a tocar un instrument, com més es practica més aviat s’assimila.

Quin és el preu? Hi ha descomptes?
Hi ha descomptes en cas d’apuntar més d’un germà d’una mateixa família, per al segon i tercer germà.

També sol haver-hi descomptes en cas de pagar de forma trimestral o anual, en comptes de mensual.

Com que el preu pot variar depenent de si hi ha alguna promoció vigent al centre, el millor és que ens visiteu o us poseu en contacte amb el centre on voleu anar per demanar-ho. Podeu accedir a la pàgina de cada centre des del menú superior de la web. Allà trobareu les dades de contacte i també un formulari per si voleu demanar informació o inscriure-us de forma online.

Hi ha algun certificat que acrediti el nivell que assoleix l’alumne?

Sí. Des de Codelearn impulsem les certificacions de nivell amb l’objectiu de poder acreditar al món laboral els coneixements que s’obtenen. Hi ha tres nivells, A, B i C, i calculem que cadascun requereix d’un mínim de tres anys d’estudi i pràctica seguint el nostre pla d’estudis.

No hi ha cap centre Codelearn a prop. Què puc fer?

No et preocupis, pots seguir el mètode gràcies a la modalitat online de Codelearn. Podràs accedir lliurement a la plataforma online per treballar-hi de manera autònoma i comptaràs amb l’ajuda del teu tutor, a qui podràs enviar missatges a través de la plataforma per tal de resoldre els teus dubtes i rebre les explicacions necessàries. A més, oferim una segona modalitat online que també inclou una hora de classe setmanal per videoconferència.

CONTACTE

Envia’ns les teves preguntes o demana’ns més informació