Select Page

Blog

Extraescolars 2024-2025: robòtica o programació?

Extraescolars 2024-2025: robòtica o programació?

Ha arribat el moment d’escollir les activitats extraescolars del proper curs i cada vegada són més les famílies que s’apropen als nostres centres buscant una extraescolar de robòtica, la qual cosa s’allunya una mica del que és realment el mètode Codelearn. És cert que la robòtica educativa és, per a molts nens i nenes, el primer contacte amb una extraescolar tecnològica. Tanmateix, malgrat els múltiples beneficis de la robòtica educativa, l’experiència ens indica que és una activitat amb algunes limitacions si la comparem amb una extraescolar de programació i pensament computacional, que permet explorar moltes més branques, incloent-hi la robòtica.

Summer Chess League 2024

Summer Chess League 2024

Com cada any quan arriba l’estiu, durant tot el mes de juliol celebrarem una activitat especial als centres i la plataforma online de Codelearn. Aquesta vegada hem organitzat una Summer Chess League per divertir-nos jugant als escacs i aprofitar tots els beneficis que ens aporten, ja que es tracta d’un joc que afavoreix l’exercici i el desenvolupament d’habilitats mentals com la lògica i el raonament, la resolució de problemes, la memòria o la concentració.

Marc Ródenas i Manel Abizanda, guanyadors de la Karel Challenge 2024

Marc Ródenas i Manel Abizanda, guanyadors de la Karel Challenge 2024

El dissabte 1 de juny vam celebrar la gran final presencial de la Karel Challenge 2024 a la Facultat d’Informàtica de Barcelona. Al llarg de tot el dia, més de 100 joves programadors van participar a la fase final de la competició de programació que organitza anualment Codelearn. La Karel Challenge és un repte que posa a prova la velocitat, l’estratègia i la precisió a l’hora de programar i, malgrat que el nivell general puja any rere any, com sempre només hi podia haver un vencedor per a cada categoria: el Marc Ródenas es va proclamar campió de la categoria Júnior i el Manel Abizanda es va endur el trofeu de campió de la categoria Sènior.

Final de la Karel Challenge 2024

Final de la Karel Challenge 2024

El dissabte 1 de juny celebrarem la final de la Karel Challenge 2024 a la Sala Àgora de la FIB – UPC Campus Nord (Barcelona). Durant les últimes dues setmanes, els centres Codelearn han organitzat les seves respectives semifinals presencials i els millors classificats de cada centre s’enfrontaran entre ells el proper dissabte dividits en dues categories: Júnior (finalistes nascuts del 2012 en endavant) i Sènior (finalistes nascuts fins l’any 2011).

Arxiu