Select Page

Blog

Fonaments de la programació: aprendre a programar des de zero

Fonaments de la programació: aprendre a programar des de zero

La programació és el llenguatge de les màquines. Si volem comunicar-nos amb els ordinador i donar-los instruccions per tal que facin tasques concretes, necessitem aprendre a programar, una cosa que pot semblar una mica difícil quan no en tenim coneixements. Normalment, el dubte més gran que es planteja algú que vol aprendre a programar des de zero és com ha de començar i quins són els primers passos a seguir. Com en qualsevol altra disciplina, el més important és tenir clars els conceptes bàsics per poder avançar en la bona direcció i ser capaços d’aprendre qualsevol llenguatge de programació.

Concurs de Halloween 2024

Concurs de Halloween 2024

Ha arribat la tardor i això vol dir que torna el Concurs de Halloween de Codelearn. Un any més, la plataforma online es transformarà en un lloc tenebrós on les aranyes, els monstres i les històries de por protagonitzaran l’extraescolar de programació. Del 21 al 28 d’octubre, els nostres alumnes trobaran oberta una secció especial de Halloween a la plataforma on podran demostrar-nos la seva creativitat i espantar-nos amb les seves creacions al voltant d’aquesta temàtica.

Sol·licita la teva beca per aprendre a programar

Sol·licita la teva beca per aprendre a programar

El curs 2024-2025 ja està plenament en marxa i l’associació DEQ4Future ha obert novament el període de sol·licitud de beques per aprendre programació i robòtica a qualsevol dels seus centres col·laboradors, entre els quals hi podeu trobar els centres Codelearn.

El pensament computacional com a eix central de l’educació STEAM

El pensament computacional com a eix central de l’educació STEAM

Amb la tecnologia i la innovació com a pilars fonamentals de la nostra societat, l’educació es troba immersa en un procés de transformació. A poc a poc, els sistemes educatius de tot el món s’estan intentant adaptar a les noves necessitats del dia a dia i del futur que es trobaran els joves d’avui, tant a nivell personal com a nivell professional. En aquest context, l’educació STEAM és un dels enfocaments que ha guanyat més popularitat perquè combina diverses disciplines i fomenta un aprenentatge més integrat i contextualitzat. I, sens dubte, el pensament computacional és una de les habilitats que es troba al centre d’aquest enfocament i que pot revolucionar la manera en què ensenyem i aprenem.

Arxiu