Select Page

El mètode Codelearn

El curs de programació per a nens i adolescents que impulsa el pensament computacional i la creativitat

 

Programació per a nens: aprèn a programar des de zero amb Codelearn

Aprendre a crear. A resoldre problemes. A enfrontar-se a reptes.

I gaudir del procés. Perquè aprendre també pot ser un joc on cadascú avança al seu ritme en funció de la seva edat i els seus coneixements.

Inscriu-te a Codelearn i comença a formar part de l’aventura de programar.

<<SÍ, VULL COMENÇAR>>

Un món cada dia més tecnològic

T’has aturat mai a pensar com funcionen la majoria de dispositius que utilitzem cada dia?

 • El software és allò que permet utilitzar el teu mòbil, el microones de la teva cuina i el sistema ABS del cotxe.
 • Gràcies al codi que hi ha darrere de les pàgines web i de les aplicacions que utilitzes al mòbil, pots comprar online i tenir productes a casa teva pocs dies després.
 • I, quan has d’anar al metge a fer-te una radiografia o una ecografia, pots tornar a casa amb els resultats i un informe a la mà gràcies al software que ho fa possible.

Però, tot i que moltes de les acciones del nostre dia a dia són possibles gràcies a la programació, encara són molt poques les persones que saben escriure codi. Fins quan creus que serà sostenible aquesta situació?

D’aquí a pocs anys hi haurà una diferència enorme entre qui sàpiga programar i qui en tingui un desconeixement total. I, tot i així, la programació encara no forma part del currículum oficial de les escoles.

Descobreix el mètode Codelearn i prepara’t per al món que està arribant

Apuntar-se a l’extraescolar de programació i robòtica de Codelearn és començar a formar part de l’aventura de programar, fer creacions pròpies, aprendre i divertir-se. I també és participar a diferents activitats, competicions i campus.

El nostre curs de programació per a nens i adolescents (a partir de 7 anys) planteja l’aprenentatge com un joc on els reptes (els exercicis i el temps d’estudi) tenen una recompensa (seguir endavant amb la història, millorar un personatge…) i permeten que l’alumne millori i adquireixi coneixements a mesura que progressa i avança dins l’aventura.

Pots escollir la modalitat presencial, estudiar online o gaudir d’una combinació de les dues. El curs inclou classes teòriques i exercicis pràctics que es fan dins de la nostra plataforma. Per fer-ho possible, hi ha un professor disponible per exercir de mentor i resoldre els dubtes que tingui l’alumne per ajudar-lo a avançar.

En què consisteix el mètode Codelearn?

Codelearn ha creat un univers de personatges i una plataforma d’aprenentatge online per motivar i animar els alumnes durant el seu aprenentatge. A través d’un personatge virtual, l’estudiant viurà una aventura (de tipus joc) en què acumularà experiència en programació i podrà guanyar punts.

 • Enfocament proper i atractiu.
 • Es practiquen les bases de la programació de manera amena i divertida.
 • Afavoreix la interacció entre els alumnes.
 • No es limita a utilitzar uns programes determinats.
 • Ensenya i desenvolupa les capacitats dels alumnes per crear nous programes.
 • El mètode Codelearn es basa en treballar les habilitats del futur: la creativitat, la capacitat d’abstracció i el pensament lògic, així com la dedicació i la constància. Perquè aprendre a programar requereix temps, pràctica i paciència.

 

Al llarg del curs, els alumnes aprenen:

 • A fer els seus propis programes de manera independent,
 • A llegir i interpretar els programes escrits per ells mateixos i per altres persones,
 • Conceptes teòrics, mètodes i tècniques per treballar de manera autònoma,
 • A executar programes a diverses plataformes (ordinadors, robots, etc).

 

I, a més, milloren les seves competències STEAM i practiquen les seves habilitats de matemàtiques, anglès, programació, robòtica, electrònica, enginyeria i gestió de projectes.

 

El nostre objectiu és que un alumne que completi el pla d’estudis de Codelearn pugui començar als 18 anys qualsevol projecte tecnològic que vulgui fer.

Educació STEAM: aprèn a programar amb els personatges de Codelearn

Aprèn programació a Codelearn, siguis on siguis

Activitat extraescolar online Activitat extraescolar presencial
 • Classes virtuals una vegada a la setmana
 • Accés a la nostra plataforma Codelearn
 • Reptes per a l’alumne
 • Suport online d’un professor
 • Participació a competicions, concursos i campus
 • Classes presencials una vegada a la setmana
 • Accés a la nostra plataforma Codelearn
 • Reptes per a l’alumne
 • Suport presencial i online d’un professor
 • Participació a competicions, concursos i campus
INSCRIPCIONS online INSCRIPCIONS a l’extraescolar presencial

 

Sobre nosaltres

Hem dissenyat l’extraescolar de programació que ens hagués agradat fer quan érem petits.

A Codelearn tenim la missió d’ensenyar i difondre la programació i el pensament computacional entre els infants i els adolescents.

L’escola va ser creada per un equip de professionals procedents del món de la tecnologia. Després de treballar al sector de startups de Barcelona, ens vam adonar que existeix una escletxa entre allò que el mercat laboral necessita i les capacitats amb les quals els graduats surten de les universitats del país. El resultat? Que les empreses acaben seleccionant el talent fora.

D’altra banda, quan vam intentar buscar un centre de formació per tal que els nostres fills comencessin a aprendre a programar, vam veure que no hi havia alternatives on se’ls ensenyés allò que esperàvem que hi poguessin aprendre.

I així va ser com ens vam decidir a crear Codelearn, una escola de programació per a nens i joves que els prepara per al món que els tocarà viure.

 

Aquí pots veure alguns testimonis de pares d’alumnes de Codelearn:

“Us vull agrair el vostre treball i dedicació. Estem convençuts que el curs ha estat molt útil per al nostre fill. Us animem a seguir en la mateixa direcció”.

“Felicitats als monitors del centre. S’han guanyat tots la simpatia dels nens. El nostre fill està encantat amb ells i sempre em comenta que tenen molta paciència i predisposició per ajudar-lo quan té dubtes a l’hora de fer els exercicis”.

“Des que el meu fill ha començat el curs a Codelearn, m’ha sorprès la seva maduresa a l’hora de raonar. Pensa d’una manera més estructurada i més lògica davant les situacions del dia a dia”.

I això és el què diuen els nostres alumnes:

“Aquesta setmana he après molt i això ha estat una motivació per treballar més del que estic acostumat”.

“Gràcies per ensenyar-me a programar! Seguiu així que aneu molt bé, sou molt bons!”.

“Ha estat una bona experiència el fet de poder estar amb els professors que no veia des de feia dos mesos i fer un campus de la meva extraescolar preferida”.

“M’ho he passat molt bé i animo a tots els nens i nenes a provar aquest curs”.

“M’ha semblat molt bé perquè, a més d’aprendre, et diverteixes i gaudeixes molt. Ho recomano a tots els nens i nenes”.

“Hi ha molt bon rotllo a la classe. Són classes divertides i interessants”.

 

<<EM VULL INSCRIURE A CODELEARN>>

 

Encara tens dubtes?

Aquí pots trobar les preguntes que acostumen a fer-nos els alumnes i els seus pares abans de començar el procés d’inscripció. Potser tu també tens dubtes sobre aquests temes i les respostes et poden ajudar.

A qui va dirigit el programa Codelearn?

Las classes estan pensades per a nens, nenes i adolescents que sàpiguen llegir amb facilitat, a partir dels 7 anys i sense límit d’edat.

Aquest mètode d’aprenentatge s’adapta a totes les edats, ja que cadascú avançarà segons les seves capacitats. D’aquesta manera, els nens i nenes a qui els costi menys tindran sempre un repte del seu nivell i els que tinguin més dificultats podran rebre un suport personalitzat.

Quan m’hi puc apuntar?

La matrícula és sempre oberta! L’alumne es pot incorporar al curs en qualsevol moment, ja que cadascú avança al seu ritme.

La modalitat online pot ser més difícil de seguir per als alumnes nous?

Desenvolupar la modalitat online ens ha suposat anys de pràctiques i proves pilot. Hem esperat fins a tenir clar que funciona, saber on s’encallen els alumnes i on troben més dificultats per oferir un curs online capaç de cobrir les necessitats dels alumnes i acompanyar-los al llarg del seu aprenentatge. El propi sistema els anirà donant resposta a les preguntes més habituals i, a més, els alumnes podran accedir a un xat amb un professor que els guiarà i els ajudarà quan ho necessitin.  

Quin és l’horari de Codelearn?

Si t’inscrius a la modalitat presencial, pots assistir al centre quan et vagi millor, de dilluns a divendres en horari de tarda (consulta l’horari del teu centre més proper). Les classes duren una hora i l’aprenentatge és personalitzat. De totes maneres, intentem agrupar els nens i nenes d’edats similars per tal que puguin compartir l’experiència.

Si fas la modalitat online, podràs accedir a la plataforma quan vulguis per treballar de manera autònoma els exercicis proposats. A més, podràs programar una hora de classe setmanal per videoconferència amb el professor.

Aprendre a programar no és massa complicat per a un nen o nena? No són massa petits?

Al contrari! Normalment som els adults els qui tenim prejudicis que ens dificulten l’aprenentatge. En canvi, els nens i nenes tenen una actitud totalment oberta i receptiva, especialment quan poden aprendre d’una manera entretinguda, com ho fan amb el nostre mètode. Un cop han après a llegir i escriure, ja poden aprendre a programar. Per això recomanem que comencin aproximadament als 7 anys.

Quins materials es necessiten per començar el curs?

Per poder apuntar-se a l’extraescolar és necessari disposar d’un ordinador (portàtil en cas que sigui al curs presencial). També cal tenir connexió a Internet per accedir a la plataforma des de casa. No cal instal·lar cap programa al portàtil, ja que es pot accedir a la plataforma des de qualsevol navegador d’Internet (Firefox, Chrome…).

Quina és la dedicació recomanada?

A Codelearn, les classes presencials es fan una vegada a la setmana i tenen una durada aproximada d’una hora. A més, per tal que els alumnes assimilin correctament la metodologia i els conceptes, és important que dediquin un temps a casa per practicar. Per tal d’optimitzar l’aprenentatge, recomanem que els nens es connectin uns 15-20 minuts a la plataforma de Codelearn de manera periòdica, de 4 a 7 dies a la setmana, per realitzar els exercicis proposats.

I què passa amb els joves que no es volen dedicar a la tecnologia?

Encara que no escullin una especialitat relacionada directament amb la tecnologia, els coneixements i les capacitats que hauran adquirit els seran útils perquè són cada vegada més sol·licitats a qualsevol tipus de professió.

 

Aprendre a programar és preparar-se per al món que està arribant

 • Fa 20 anys era indispensable aprendre anglès. Actualment, fer negocis sense dominar un segon idioma és impensable.
 • És el mateix que passarà amb aprendre programació. Al Regne Unit i a la Xina, la programació ja forma part del programa oficial de les escoles.
 • El pensament computacional aporta eines i capacitats útils per a tot tipus d’especialitats, com ara les matemàtiques, les ciències o els idiomes. És molt freqüent que els alumnes de Codelearn millorin les seves notes en aquestes assignatures.
 • Aquestes capacitats obren les portes a moltes carreres, com la creació d’aplicacions, el desenvolupament de software de control de robots, la creació de videojocs, la intel·ligència artificial i la realitat virtual, la bioinformàtica i la carrera espacial.

 

El pensament computacional és l’habilitat del segle XXI i una de les millors maneres d’invertir en l’educació dels nens i els joves.

T’UNEIXES A L’AVENTURA DE PROGRAMAR?

<<SÍ, EM VULL INSCRIURE A CODELEARN>>

Extraescolar de programació i robòtica per a nens

Contacte

Si vols rebre més informació o tens algun dubte, deixa’ns les teves dades i contactarem amb tu.

[raw][tfuse_contactform tf_cf_formid=”0″][/raw]

Ús de cookies

Codelearn.cat utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes. Més informació

ACEPTAR