Select Page

L’arribada dels Campus Tecnològics d’estiu anirà acompanyada de l’obertura de dos nous centres Codelearn a Reus i Tarragona. L’escola de programació, robòtica i pensament computacional més gran de Catalunya continua ampliant la seva xarxa de centres arreu del territori i amb la seva arribada a la província de Tarragona ja compta amb 30 acadèmies de programació i robòtica per a infants i adolescents. L’objectiu de Codelearn és apropar aquestes disciplines als més joves per ajudar-los a adquirir les habilitats del segle XXI d’una manera divertida i adaptada a aquestes edats.

Codelearn és una escola que utilitza un mètode propi que ha estat especialment concebut per a nens i nenes a partir de 7 anys i segueix un pla d’estudis detallat i pensat a llarg termini, de manera que l’alumnat pot seguir al centre fins als 18 anys i aprendre diferents llenguatges de programació i tecnologies. Per fer-ho, s’utilitza principalment una plataforma online pròpia que ha estat creada utilitzant tècniques de gamificació amb l’objectiu de mantenir la motivació dels més petits i poder adaptar l’aprenentatge de la programació i la robòtica a les seves necessitats.

El pla d’estudis de Codelearn determina l’ordre dels continguts inclosos a la plataforma, que es presenten en forma d’aventures tot seguint les històries de l’univers de personatges de Codelearn. Per superar aquestes aventures és necessari fer bé tota una sèrie d’exercicis de programació i, cada vegada que l’alumne completa un exercici, obté una recompensa en forma de punts que pot fer servir a la botiga de la plataforma per adquirir aventures complementàries, avatars per al seu perfil, millores per al seu personatge i objectes del món real.

Gràcies a aquesta plataforma online, Codelearn és una extraescolar semi presencial: l’alumnat de l’escola assisteix al seu centre una hora a la setmana i la resta de dies pot accedir a la plataforma des de casa i seguir fent exercicis i treballant al seu ritme, de manera que cadascú avança en funció de la seva facilitat per aprendre, la seva motivació i el temps de dedicació a l’activitat. Això sí, durant aquest procés d’aprenentatge l’alumne no està mai sol: pot comptar sempre amb l’ajuda del seu tutor o mentor, amb qui pot contactar sempre que necessiti resoldre algun dubte, ja sigui al centre o a través de la plataforma.

Codelearn Reus i Codelearn Tarragona engegaran la seva activitat aquest estiu amb l’organització de casals tecnològics durant el mes de juliol. Els campus tecnològics són cursos d’unes 20 hores que serveixen com a introducció a una temàtica concreta, com ara la programació de videojocs, la robòtica i l’electrònica, la intel·ligència artificial, el modelatge 3D, els cursos de Minecraft i Roblox, entre altres. Per això són una bona oportunitat per introduir-se per primera vegada al món de la programació i descobrir algunes de les coses que s’aprenen durant tot l’any a l’extraescolar.

A més, els dos centres poden oferir la seva activitat a les escoles i instituts de la zona, de manera que si formes part d’una AMPA / AFA o treballes a un centre educatiu i t’agradaria oferir una extraescolar tecnològica o incloure la programació i el pensament computacional a l’aula amb els nostres Llibres Digitals de Pensament Computacional, pots contactar amb el centre que tinguis més a prop i t’informaran detalladament sobre el mètode, el pla d’estudis i les opcions disponibles per treballar junts tant dins del programa d’extraescolars com en horari lectiu.

Ús de cookies

Codelearn.cat utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes. Més informació

ACEPTAR