Select Page

Aquesta setmana els centres Codelearn celebraran l’última setmana temàtica del curs, que estarà dedicada al Boolean Attack, un joc de cartes online que està disponible a la plataforma Codelearn i que és una variant del clàssic joc del Mentider. El Mentider és un joc en què normalment s’utilitza una baralla de cartes espanyola i l’objectiu dels jugadors és quedar-se sense cartes abans que els rivals; per aconseguir-ho, és necessari mentir i enganyar els altres jugadors i, alhora, ser capaç de veure quan els rivals estan mentint.

En el cas de les partides de Boolean Attack, on hi poden participar entre 2 i 6 jugadors, en comptes de la tradicional baralla de cartes espanyola, s’utilitza una baralla online de 31 cartes en què hi ha representats circuits combinacionals o senyals d’entrades booleans, de manera que per jugar-hi és necessari entendre també el funcionament de la lògica booleana. Aquesta baralla de joc està formada per cinc cartes “True” i cinc cartes “False”, i tres cartes més de cadascun d’aquests tipus: “OR amb True”, “OR amb False”, “AND amb True”, “AND amb False”, “XOR amb True”, “XOR amb False” i “NOT”.

L’àlgebra booleana s’utilitza actualment en els àmbits de les matemàtiques, l’electrònica digital i la informàtica. La principal diferència amb les matemàtiques que estem acostumats a veure a l’escola és que l’àlgebra booleana utilitza només dos valors, el 0 i l’1, que a vegades s’anomenen també FALSE i TRUE. D’altra banda, a l’àlgebra booleana tampoc hi ha fraccions, decimals, logaritmes, arrels quadrades, nombres imaginaris, etc. Només hi ha quatre operacions bàsiques, anomenades operacions lògiques: OR, AND, NOT i XOR.

Per començar a jugar una partida de Boolean Attack, es reparteixen les cartes entre els participants i la persona que inicia la partida escull entre el valor “True” o “False” i juga una carta al centre, que quedarà girada cap per avall; aquest valor booleà escollit pel primer jugador serà el que regirà la pila. A continuació, per torns, cada jugador haurà de deixar una carta cap per avall que segueixi aquest mateix valor booleà; com en el cas del Mentider, pot ser que un jugador menteixi i la carta no segueixi aquest valor. La ronda s’acaba quan algú declara “és mentida” i es destapa l’última carta de la pila: si era mentida i la carta no seguia el valor inicial, el jugador que l’havia tirada es queda totes les cartes, però si era veritat i seguia el valor, se les queda la persona que ha dit que era mentida. Cada vegada que s’arribi a aquest punt, comença una nova ronda; el guanyador serà el primer jugador que es quedi sense cartes.

Aquesta setmana el Boolean Attack estarà disponible per a tots els alumnes. Esperem que us ho passeu molt bé i aprofiteu aquests dies per gaudir del joc!

Ús de cookies

Codelearn.cat utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes. Més informació

ACEPTAR