Select Page

Com cada any quan arriba l’estiu, durant tot el mes de juliol celebrarem una activitat especial als centres i la plataforma online de Codelearn. Aquesta vegada hem organitzat una Summer Chess League per divertir-nos jugant als escacs i aprofitar tots els beneficis que ens aporten, ja que es tracta d’un joc que afavoreix l’exercici i el desenvolupament d’habilitats mentals com la lògica i el raonament, la resolució de problemes, la memòria o la concentració.

A partir de l’1 de juliol, tots els alumnes de Codelearn tindran accés al joc dels escacs dins de la plataforma i, a més, els centres disposaran de taulers físics per poder fer partides a les tardes quan els alumnes assisteixen al seu centre. A més, com a novetat dins la plataforma, a partir d’ara es podrà jugar contra la màquina, de manera que tothom podrà seguir practicant quan vulgui encara que els seus amics no estiguin disponibles ni online ni al centre.

Dins l’apartat de rànquings de la plataforma apareixerà una nova pestanya anomenada “Summer Chess League”. Allà es podran veure els punts que ha fet cadascú durant tot el mes i, un cop s’acabi el juliol, els 20 primers classificats d’aquest rànquing rebran una insígnia especial i 500 punts com a recompensa. A més, entre tots els alumnes que participin a la Summer Chess League abans del 22 de juliol, se sortejaran diversos jocs d’escacs de col·leccionista.

Pensant en els alumnes més competitius i amb més ganes de jugar, hem organitzat un campionat online d’escacs a la plataforma que seguirà el mateix format que la Karel Challenge Online. Començarà amb una fase classificatòria que durarà des de l’1 fins al 14 de juliol i, després, els 48 participants que hagin fet més punts es classificaran per a la fase de lliga, que s’allargarà des del 16 fins al 23 de juliol amb dues partides diàries per a cada participant. Un cop finalitzada la lliga, els quatre millors participants passaran a la semifinal del 24 de juliol. Els guanyadors de cada partida de la semifinal s’enfrontaran a la final, que es jugarà el dijous 25 de juliol a les 20.30h.

Finalment, també aprofitarem aquest mes per publicar una nova aventura sobre el joc de dames a la plataforma, que es podrà comprar a la botiga un cop acabada l’aventura d’escacs.

Esperem que gaudiu de l’activitat i que us ajudi a mantenir el cervell actiu aquest estiu!