Select Page

Falta només una setmana per als Campus Tecnològics de Setmana Santa i aviat tindreu disponible també tota la informació sobre els casals d’estiu de Codelearn. Per això, aquesta setmana us volem presentar els nous casals tecnològics que aquest any s’afegeixen a la llista de cursos que ja teníem i que alguns centres organitzaran per primera vegada la setmana que ve i d’altres ja els han inclòs a la llista d’activitats que tenen preparades per als mesos d’estiu.

Crea el teu joc de Bola de Drac amb Scratch

Al campus de Crea el teu joc de Bola de Drac amb Scratch utilitzarem aquest conegut entorn de programació visual, que està pensat especialment per ensenyar a programar els més petits, per programar un joc de lluita i crear la nostra pròpia versió de Bola de Drac. Introduirem conceptes relacionats amb el disseny i la programació de videojocs seguint totes les fases d’aquest procés, des de la planificació de les etapes de disseny fins a la seva publicació a la xarxa, presentant el projecte davant de la resta de companys a l’aula i compartint-lo amb tota la comunitat de Scratch un cop l’hagin acabat de desenvolupar.

Creació de Videojocs amb Scratch: Donkey Kong

Seguint la mateixa línia que el curs anterior, en el cas del campus de “Creació de Videojocs amb Scratch: Donkey Kong” aprendrem també conceptes relacionats amb el disseny i la programació de videojocs, però ho farem amb un projecte d’un gènere diferent i aquesta vegada crearem un videojoc de plataformes. Versionarem el popular joc de Nintendo, que després del seu llançament els anys 80 va servir com a base per a molts altres jocs de plataformes que van seguir les mateixes mecàniques que el videojoc del goril·la.

Introducció a Minecraft

Aquest joc de món obert ja gairebé no necessita presentacions. Els casals de Minecraft sempre són ben valorats pels més petits, que amb aquest tipus de cursos aprenen a aprofitar al màxim el gran ventall d’oportunitats que ofereix un joc programable que podem modificar i personalitzar. Mentre que en altres campus aprenem a crear servidors, textures o mods, el Campus d’Introducció a Minecraft està pensat per a aquells nens i nenes que volen introduir-se al món de Minecraft, fer-hi les primeres passes, entendre quins són els modes de joc i com ens podem moure entre ells, així com aprendre a crear eines amb l’objectiu de personalitzar aquest món. Mentre es diverteixen, els participants del campus desenvoluparan competències transversals com el treball en equip, ja que hauran de completar projectes col·laboratius, i habilitats de raonament visual i espacial.

ChatGPT i altres eines d’intel·ligència artificial

Finalment, una de les temàtiques que últimament està generant més interès entre els adolescents és la intel·ligència artificial, especialment des de la popularització d’eines com ChatGPT, un model de llenguatge natural creat per OpenAI que utilitza la IA per donar respostes coherents a les nostres preguntes i, per tant, és capaç de mantenir converses. És important aprendre a utilitzar bé aquest tipus d’eines, entendre-les i conèixer-ne les limitacions, així com els avantatges que tenen i com podem aprofitar-los al màxim. Per això, al campus “ChatGPT i altres eines d’intel·ligència artificial” descobrirem eines similars i treballarem amb ChatGPT per aprendre a fer-ne un bon ús i que sigui un recurs més per fer deures, crear continguts i programar.

Ús de cookies

Codelearn.cat utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes. Més informació

ACEPTAR