Select Page

Cada dia falta una mica menys per als Campus Tecnològics d’estiu de Codelearn i ha arribat el moment de presentar-vos les novetats de 2024. Un any més, hem preparat nous casals d’estiu que se sumen a la llarga llista de campus que ja coneixíeu. Aquesta vegada hem dissenyat cinc campus nous de diferents temàtiques amb l’objectiu de respondre a les peticions i les preferències actuals.

Minecraft Create

Els campus de Minecraft son molt populars i les seves places gairebé sempre s’esgoten, així que us recomanem que aprofiteu el descompte que hi ha fins al 15 de maig per fer la inscripció anticipada i reserveu la vostra plaça abans que s’acabin. Minecraft Create és un nou campus en què l’alumnat aprendrà a utilitzar les eines i màquines del mod “Create” de manera efectiva, treballarà conceptes de física i matemàtiques dins d’un entorn lúdic i desenvoluparà habilitats com el treball en equip, la resolució de problemes o la creativitat.

El mod “Create” és una extensió de Minecraft que permet explorar l’enginyeria, l’automatització i la creativitat. Permet crear estructures mòbils i automatitzar processos utilitzant la potència rotacional. A més, introdueix una àmplia gamma de components mecànics, variants de blocs i màquines que permeten dur les creacions de Minecraft al següent nivell.

T’animes a continuar explorant totes les possibilitats del popular joc de món obert? Aquest estiu podràs fer aquest campus als centres de Terrassa, Sabadell, Granollers, Manresa, Premià de Mar, Lleida, Barcelona – Eixample Dret, Barcelona – Sant Andreu, Mataró, Igualada, Andorra, Banyoles, Reus i El Prat. A més, també s’oferirà en modalitat online.

Aprèn a resoldre els cubs de Rubik

Si navegueu pel nostre menú superior, podreu veure que no tots els nostres campus tenen relació directa amb la tecnologia. Alguns campus formen part de la família de “Lògica i raonament” i son cursos pensats per fer treballar el nostre cervell i millorar la capacitat de resolució de problemes. Aprèn a resoldre els cubs de Rubik és un campus que trenca amb la idea que resoldre aquest tipus de cubs sigui només un passatemps, ja que es tracta d’una activitat que ofereix molts beneficis educatius i cognitius i que alhora fomenta la paciència i la perseverança, ja que es requereix temps i esforç per resoldre cada cub.

Els participants d’aquest casal aprendran a resoldre cubs de Rubik 2×2, 3×3, Pyraminx i, fins i tot, Megaminx. L’estiu 2024, aquest casal es podrà fer als centres de Girona i Andorra.

Taller d’escacs

La segona novetat dins la família de campus de “Lògica i raonament” és el nou Taller d’escacs, on l’alumnat aprendrà les regles bàsiques dels escacs, treballarà activitats per practicar amb el tauler, potenciarà la memòria, desenvoluparà l’habilitat de resoldre problemes, millorarà la concentració i començarà a treballar el raonament, la planificació i les previsions.

Els escacs són un joc que, més enllà de l’entreteniment que ens aporta, presenta molts avantatges per a gent de totes les edats, ja que reuneix característiques que afavoreixen el desenvolupament d’aptituds mentals. Aquest estiu, el Taller d’escacs s’organitzarà als centres Codelearn de Barcelona – Les Corts, Andorra i Mataró.

Intel·ligència Artificial amb Scratch

Combinar la intel·ligència artificial i el llenguatge de programació Scratch és possible gràcies a eines com Machine Learning For Kids, que permet unir aquestes dues tecnologies i desenvolupar projectes senzills. D’aquesta manera, els més joves es poden apropar a l’aprenentatge automàtic d’una manera divertida i interactiva.

Al curs d’Intel·ligència Artificial amb Scratch, els participants aprendran a desenvolupar els seus propis jocs i animacions dins l’entorn de Scratch 3.0, treballaran conceptes bàsics sobre intel·ligència artificial i aprenentatge automàtic i faran servir models d’IA per dotar els seus projectes de capacitat de predicció, aprenentatge i millora. Aquest estiu, podreu endinsar-vos dins del món de la IA mitjançant Scratch als centres de Terrassa, Sabadell, Granollers, Lleida, Premià de Mar, Mataró, Igualada, Banyoles, Sant Feliu de Llobregat, El Prat i Barcelona – Sant Andreu.

Fortnite Creator

L’última novetat dels campus tecnològics d’aquest any està relacionada amb el popular videojoc Fortnite. Aquest videojoc compta amb un mode “Creatiu” que permet que als jugadors construir estructures i crear els seus propis mons i nivells, de manera que ens serveix com a eina per fomentar la creativitat i les habilitats de disseny.

Fortnite Creator és un curs en què l’alumnat aprendrà conceptes de disseny de nivells, construcció, personalització, reptes i decoració, treballarà tècniques de disseny de videojocs, desenvoluparà habilitats creatives, tècniques i de comunicació, i posarà en pràctica habilitats relacionades amb el treball en equip, la resolució de problemes, la creativitat i el disseny gràfic. Aquest estiu, el campus de Fortnite es podrà fer a Vic, Igualada, Gavà, Castelldefels, Andorra, Banyoles i El Prat, així com en modalitat online.

Ús de cookies

Codelearn.cat utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes. Més informació

ACEPTAR