Select Page

Treballes a una escola o un institut públic i vols acreditar el nivell de competència digital docent (CDD)? A partir del mes de setembre, Codelearn oferirà tres cursos per a docents amb l’objectiu de formar-los i capacitar-los per introduir a la seva aula el pensament computacional, la programació i la robòtica educativa. Aquests cursos, que serviran per acreditar un Nivell B2 de la competència digital docent, es podran fer de manera gratuïta a diversos municipis de Catalunya en format semi presencial i també hi haurà una opció 100% online.

Es tracta d’una formació subvencionada per la Generalitat de Catalunya que forma part dels fons Next Generation EU i que està pensada per donar resposta a una necessitat cada dia més gran a les escoles i els instituts, ja que els centres educatius juguen un paper protagonista en la formació dels infants i els adolescents, que han d’adquirir unes habilitats imprescindibles per viure al segle XXI i entendre la realitat que els envolta en un món que funciona gràcies a la tecnologia. En aquest sentit, tenint en compte la recent implementació de la nova Llei d’Educació (LOMLOE) i l’arribada prevista de diferents models de robots educatius a les escoles, Codelearn ha creat cursos pràctics en què els participants aprendran llenguatges de programació educatius, tindran l’oportunitat de descobrir i experimentar amb diferents robots i hauran d’implementar aquests coneixements a la seva aula.

Els cursos de competència digital docent que oferirà Codelearn són els següents:

  • Introducció al pensament computacional: aquest curs semi presencial es farà a més d’una desena de poblacions de Catalunya durant el curs 2023-2024
  • Bases del pensament computacional i robòtica educativa a l’aula: aquest curs semi presencial es farà a Terrassa, Sabadell i Granollers
  • Bases del pensament computacional a través de diversos llenguatges de programació: curs 100% en línia

En els tres casos, la formació inclou també avantatges com l’accés gratuït durant tres mesos a la plataforma Codelearn Classroom, que els participants podran utilitzar a l’aula amb el seu alumnat, i l’obtenció d’una placa Micro:bit de regal.

Si ets docent i tens dubtes sobre qualsevol d’aquestes formacions, contacta amb nosaltres per fer-nos les preguntes que vulguis i et respondrem el més aviat possible.