Select Page

Com cada estiu, arriba una nova aventura i una nova activitat a la plataforma online de Codelearn. Després dels escacs i del Go, aquest any us presentem Summer of Cards, un recull de tres jocs de cartes que ens serviran per mantenir la ment activa durant l’estiu i divertir-nos mentre treballem la lògica, l’estratègia i moltes altres habilitats beneficioses per a tothom.

El primer dels jocs que trobarem a Summer of Cards és el Solitari, un joc clàssic que mai envelleix i que atreu gent de diferents edats i amb interessos molt diferents. El Solitari és un trencaclosques de cartes que, lluny de ser avorrit pel fet de ser un joc individual, manté el nostre cervell actiu i ens suposa reptes i una motivació personal. Millora la nostra habilitat per desenvolupar estratègies, ja que hem de pensar alguns passos prèviament, i ens ajuda a centrar-nos únicament en el joc i tenir la ment tranquil·la i lliure de preocupacions.

El segon joc que hi haurà a la plataforma és el Croquer, una versió adaptada del Pòquer que es juga amb croquetes. És un joc on l’estratègia i la lògica hi tenen un gran pes, així com la psicologia a l’hora d’entendre els altres i l’adaptació a noves circumstàncies al llarg de la partida. També aprofitarem per conscienciar l’alumnat sobre altres aspectes que envolten sovint el joc original, concretament sobre les apostes i l’atzar i, en general, fer prevenció sobre aquests temes mentre expliquem el funcionament d’aquest joc.

Per últim, el tercer joc serà un joc propi de Codelearn: el Boolean Attack! Aquest joc és una variant del joc del Mentider, que tradicionalment es juga amb una baralla espanyola, però per jugar-hi primer cal entendre també la lògica booleana. L’àlgebra booleana és un tipus de matemàtiques que fa servir només dos valors: el 0 i l’1, anomenats sovint com a FALSE (el 0) i TRUE (l’1), com vam treballar durant la setmana de l’electrònica digital. Per això, en comptes de la baralla espanyola, les cartes que trobarem al Boolean Attack són TRUE, FALSE, OR amb True o False, AND amb True o False, XOR amb True o False i NOT.

Gaudiu de l’estiu a la plataforma!