Select Page

Del 18 al 22 de març tots els centres Codelearn estan celebrant la tercera setmana temàtica del curs, que aquesta vegada està dedicada a Minecraft. Es tracta d’un joc de món obert que aquest any celebra el seu 15è aniversari i des del seu llançament l’any 2009 ha aconseguit vendre més de 300 milions de còpies arreu del món, convertint-se així en el videojoc més venut de la història.

L’origen del joc, que va ser creat pel programador suec Markus Persson (conegut com a “Notch”), era un projecte simple inspirat en altres jocs amb l’objectiu de crear un joc de construcció en 3D isomètric. L’aspecte en primera persona de Minecraft, l’estil visual “bloquejat” i els fonaments de la construcció de blocs són algunes de les característiques del joc que es poden trobar en els jocs anteriors que el van inspirar. La flexibilitat del joc i la possibilitat d’explorar i crear sense límits han estat segurament la clau de l’èxit d’aquest projecte, que ha esdevingut no només un entreteniment sinó també una eina d’aprenentatge a través de la gamificació.

Personalització de l’experiència a Minecraft

Minecraft és un joc programable i ofereix moltes possibilitats de manera que cadascú pugui gaudir del joc com més li agradi. En aquest sentit, el primer que cal destacar és l’existència dels Mods, que són complements o modificacions que podem afegir als nostres mons de Minecraft per millorar la nostra experiència de joc. N’hi ha de molts tipus i serveixen, per exemple, per afegir noves armes, animals, monstres, armadures i moltes coses més.

Quan s’acabi la setmana temàtica de Minecraft, si esteu interessats en seguir explorant el món de Minecraft i els seus Mods, dins dels Campus Tecnològics de Codelearn trobareu diversos casals, per exemple el Curs de Creació de Mods de Minecraft amb Mcreator o una de les novetats d’aquest any, el campus de Minecraft Create. Al llarg d’aquest nou campus tecnològic, fomentarem la creativitat i el pensament lògic a través de la construcció i l’automatització en el joc, connectarem conceptes de física i matemàtiques en un entorn lúdic i promourem el treball en equip i la resolució de problemes.

Un altre element interessant del joc és Redstone, que és un material de Minecraft que actua com a conductor i pot transportar energia d’un element a un altre, de manera que ens permet crear milions de circuits diferents. A través d’aquests circuits, podem crear i dissenyar rèpliques operatives de sistemes electrònics del món real, entrades secretes, generadors de roca infinita, granges automàtiques… i altres coses, ja que l’únic límit és la nostra imaginació. Al Curs de Minecraft amb Redstone introduirem el concepte d’energia a Minecraft, dissenyarem i construirem projectes mòbils mitjançant aquest material i entendrem el concepte de portes lògiques i sensors.

D’altra banda, cal destacar també que un Command Block és un bloc dins del joc que ens permet donar-li i executar ordres. Així doncs, permet fer una gran varietat de coses a través de comandes, des de canviar la dificultat del joc, les condicions meteorològiques, fer aparèixer missatges a la pantalla, donar objectes a altres jugadors, etc. S’utilitza sobretot en servidors multijugador i mapes personalitzats. Al Curs de Minecraft: Command Blocks explicarem les bases del funcionament del món de Minecraft, coneixerem el funcionament dels blocs de comandes, experimentarem amb eines que ens ajudaran a programar coses més grans, crearem escenaris i esdeveniments, crearem mini jocs i, en definitiva, donarem un munt d’ordres al joc que ens permetran gaudir-lo al màxim.

Finalment, les Textures del nostre joc són les que defineixen com es veuen tots els blocs i objectes. Podem arribar a crear els nostres propis packs de textures, de manera que podem arribar a canviar l’aspecte d’un món de Minecraft totalment per adaptar-lo a les nostres preferències i modificar-ne moltes característiques visuals. Al Curs de Creació de Textures a Minecraft aprendrem a instal·lar mods, packs d’aventures i packs de textures, ens introduirem al món de l’edició d’imatges i podrem modificat un pack de textures existent per adaptar-lo als nostres gustos.

Ús de cookies

Codelearn.cat utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes. Més informació

ACEPTAR