Select Page

Les extraescolars de robòtica i programació són cada curs més presents entre la llista d’activitats extraescolars que ofereixen les escoles i també dins les opcions que hi ha més enllà dels centres educatius, com les acadèmies Codelearn. Durant els darrers anys, les extraescolars relacionades amb la tecnologia han començat a guanyar-se lloc entre les preferències i els interessos dels nens i nenes, la qual cosa sembla inevitable si observem el món en què vivim i com ens relacionem amb la tecnologia diàriament, tant els adults com els infants.

Vivim envoltats de tecnologia a la feina, a casa, a les escoles i els instituts i durant les estones d’oci, així que cada dia és més habitual que els més petits vulguin jugar i experimentar amb propostes de robòtica educativa com les de Lego o diguin que de grans volen ser programadors de videojocs. És normal i és important que s’interessin per les coses que els envolten i la tecnologia no pot quedar al marge de la seva formació perquè té un pes molt gran dins del nostre dia a dia. El món actual funciona gràcies al software i, més enllà de les opcions d’oci que poden ser una porta d’entrada al món de la programació, com per exemple els videojocs, el fet que els infants i adolescents vulguin aprendre a programar és molt positiu per a ells.

La programació els pot obrir moltes portes i els ajuda en el seu desenvolupament personal, ja que aprendre a programar és la millor manera de treballar el pensament computacional, una habilitat transversal que podran aplicar durant tota la vida, tant a nivell personal com al llarg de la seva trajectòria acadèmica o professional. Per això és important que totes les activitats tecnològiques, ja sigui a les escoles o a les acadèmies d’extraescolars, segueixin aquesta línia i estiguin enfocades a adquirir competències transversals i no estiguin només orientades a l’especialització o es dediquin a ensenyar exclusivament l’ús d’un programa o un llenguatge de programació en concret, que amb el pas del temps quedarà obsolet.

Per això, si estàs pensant en apuntar els teus fills a una extraescolar d’aquest tipus o formes part d’una escola que vol començar a oferir extraescolars tecnològiques el curs 2022-2023, et convidem a llegir aquest article sobre els aspectes que cal tenir en compte per escollir una extraescolar de programació i robòtica. Als centres Codelearn intentem respectar els punts que s’hi esmenten per oferir una activitat engrescadora per als infants que sigui divertida i que alhora els ajudi a preparar-se per al futur que els espera.

Contacta amb els nostres centres si vols que els teus fills puguin venir a provar l’extraescolar o consulta l’apartat de Codelearn a les escoles per veure com podem treballar junts per incloure la programació i el pensament computacional al vostre centre educatiu, tant en horari lectiu com dins de la vostra oferta d’activitats extraescolars.

Ús de cookies

Codelearn.cat utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes. Més informació

ACEPTAR