Select Page

Aquest dissabte es va celebrar la prova presencial de la Codeathlon Winter Edition 2024 al Centre Cívic Nord d’Igualada. Una cinquantena de participants de la nostra lliga de programació i robòtica es van apropar a la capital de l’Anoia per enfrontar-se a una divertida prova que aquesta vegada combinava programació i habilitats manuals.

Els participants van començar la prova a les 10 del matí i el primer que necessitaven era entendre el context en què es trobaven. En un món futurista on s’havien aconseguit clonar cèl·lules de dinosaure i s’havien combinat amb cèl·lules d’origen vegetal, aquesta suma de la biotecnologia i la papiroflèxia havien donat lloc a un parc d’atraccions únic: El Parc Juràssic de Paper. Cadascun dels equips participants havia d’imaginar-se que començava a treballar en aquest parc i la seva tasca era crear un mecanisme capaç de transportar els dinosaures de paper per les diferents zones del parc.

Aquesta prova de la Codeathlon estava dividida en tres etapes diferenciades: una primera etapa en què cada equip havia de construir i programar una grua articulada utilitzant Arduino com a base del projecte, una segona etapa en què calia construir els objectes que la grua havia de transportar, incloent-hi una gàbia de fusta i diferents tipus de dinosaures de paper, i una última etapa en què calia programar un simulador virtual de la grua i sincronitzar-lo amb la grua real, la qual cosa s’havia de fer utilitzant Scratch i Python. Així doncs, es tractava d’una prova molt completa per als equips i un autèntic repte en molts aspectes.

Després de tot un matí de molta feina, les grues entraven en funcionament i els equips havien de demostrar als professors correctors que havien aconseguit la seva missió: construir els dinosaures (elements de papiroflèxia) i ser capaços de traslladar-los d’un punt a un altre utilitzant la grua articulada que havien construït utilitzant Arduino. Finalment es va produir un empat entre l’Equip 3 i l’Equip 5, que van ser els més ràpids en completar la tasca amb el màxim de punts que es podien aconseguir.

La superació de cada etapa atorgava un número de punts concret a cada clan i al final de la jornada els membres de dels dos equips guanyadors es van endur 3000 punts extra a la plataforma i un llibre de papiroflèxia. A més, tots els participants de l’activitat es van endur punts pel simple fet de participar en aquest repte i hi va haver sortejos de diferents premis entre tots els assistents, com ara Kits d’Arduino, llibres de papiroflèxia i cubs de Rubik.

A falta de només tres rondes per al final de la Codeathlon Winter Edition 2024, els resultats de la prova presencial han provocat alguns canvis a les classificacions. A la Golden League, Black Bamboo va aprofitar el dissabte per aconseguir 4 punts i lidera la classificació amb 25 punts i 62 gols, seguit per zebra, que ocupa el segon lloc amb 24 punts i 62 gols. TheYoshiers tanca el podi amb 22 punts i 51 gols, seguit de molt a prop per ICKKDBB, que dissabte va aconseguir 5 punts i ha escalat fins a la quarta posició amb 21 punts i 49 gols. Digital_Dynasty baixa fins a la cinquena posició (20 punts i 40 gols), mentre que AraleClan puja fins a la sisena (19 punts i 49 gols) gràcies a la seva bona actuació a la prova presencial. Malgrat tot, aquest tram de la classificació continua molt igualat, amb blue wariors en setena posició (19 punts i 32 gols) i tres clans més tancant el Top10 a molt poca distància: KRITICsystem (18 punts i 41 gols), Les SuperGirls (18 punts i 33 gols) i los codelearners de fortnite (17 punts i 39 gols).

A la Silver League, pato :V ho té tot a favor per endur-se la lliga i continua en primera posició amb 25 punts i 44 gols. Not Tfue i PEDETE ocupen la segona i la tercera posició respectivament amb 21 punts cada un i només un gol de diferència entre ells, mentre que Cromash manté la dinàmica que duia les setmanes anteriors i continua escalant posicions per arribar fins a la quarta amb 20 punts i 26 gols. El segueixen tres clans més que ara mateix tenen 19 punts cada un i moltes ganes de colar-se al podi: Area 51 codelearn (30 gols), F en el chat porque si (28) i Món imaginari (23). De moment, tanquen el Top10 SIGTERM (18 punts i 24 gols), Les persones (16 punts i 29 gols) i jhon el potatoe (16 punts i 27 gols), però hi ha dos clans més amb 16 punts i tres que en tenen 15, de manera que encara hi ha moltes coses per decidir i fins al darrer moment no sabrem quins clans es queden les últimes places d’ascens a Golden League.

Tampoc està decidit el podi de la Bronze League, on els codelearns manté el lideratge (25 punts i 54 gols) i amplia una mica la distància amb Abduscan, que continua ocupant la segona posició amb 23 punts i 42 gols. Per part seva, Els Amics De Les Arts (21 punts i 47 gols) i Los Amiguis (21 punts i 36 gols) continuen lluitant per colar-se a aquest podi i aconseguir una de les tres places d’ascens directe a Golden League. Un esglaó per sota, amb 17 punts cada un, hi trobem classificats Torà (26 gols), Fösför (22), PibesFC :/ (13) i Pagesos (12), i hi ha quatre clans més amb 16 punts cada un: Els papus (28 gols), Los Magos del Teclado (25), La serreta (15) i Los Primos (14).

Ús de cookies

Codelearn.cat utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes. Més informació

ACEPTAR