Select Page

El 26 d’abril comença la cinquena edició del Karel Challenge, la competició de programació que organitza anualment Codelearn, l’escola de programació i pensament computacional més gran de Catalunya. L’evolució de la pandèmia ens obliga a celebrar-la una altra vegada en modalitat online, però l’any passat ja vam comprovar que el canvi de format no afectava el nivell de la competició i cada any podem veure un nivell més alt a les partides. Acceptes el repte?

El Karel Challenge és un joc / eSport que posa a prova la velocitat, l’estratègia i la correcció dels participants a l’hora de programar. El seu objectiu és difondre la programació entre els més joves i fer-ho d’una manera divertida i emocionant. Hi pot participar l’alumnat de Codelearn que hagi superat el capítol 2 de Karel, però també qualsevol persona externa que no sigui alumne però vulgui passar una bona estona jugant i programant.

Els participants han de controlar un robot virtual anomenat Karel. Es trobaran diferents escenaris on hauran de superar obstacles i agafar objectes, completant l’objectiu i arribant a la sortida abans que els seus rivals. Cada partida tindrà una hora d’inici determinada i els jugadors podran consultar els horaris a la plataforma per estar preparats dins la partida abans de començar. Quan arribi l’hora i s’activi la partida, es podrà començar a enviar codis.

Els nascuts del 2010 en endavant participaran al Karel Challenge Junior i els nascuts fins l’any 2009 inclòs ho faran a la categoria Senior (no hi ha límit d’edat!).

La teoria diu que la persona més ràpida i amb més precisió a l’hora de programar guanyarà el joc, però portar-ho a la pràctica pot semblar una mica difícil. És per això que hem organitzat un directe al nostre canal de Twitch per parlar amb els guanyadors i finalistes d’edicions anteriors i que ens donin un parell de trucs i consells per preparar la competició. Si voleu fer-los preguntes, en tindreu l’oportunitat el dimecres 21 d’abril a les 18.30h.

Si encara no esteu segurs de voler participar-hi, continueu llegint per conèixer els premis que hi haurà per als guanyadors…

PREMIS

Per participar a les semifinals: 1.500 punts
Per passar a la final: 5.000 punts
Per cada victòria durant la final: 3.000 punts

Guanyador Senior: Trofeu + PS5 + 40.000 punts
2n, 3r i 4t Senior: 30.000 punts

Guanyador Junior: Trofeu + Nintendo Switch + 15.000 punts
2n, 3r i 4t Junior: 10.000 punts

Com l’any passat, també hi haurà premis publicats a la botiga de la plataforma que només podran comprar els finalistes del Karel Challenge 2021!

CALENDARI

Del 26 d’abril al 13 de maig: partides classificatòries

Dissabte 15 de maig: En aquesta data es realitzaran les semifinals per centre. Hi podran participar els jugadors que hagin guanyat almenys una partida durant les pràctiques classificatòries. De cada centre passaran diferents jugadors a la final.

Dissabte 29 de maig: Final Senior i Final Junior.

INSCRIPCIONS

Per als alumnes de Codelearn, si heu acabat el capítol 2 de l’aventura de Karel, veureu que podeu accedir a la competició des de l’apartat de “Jocs i Activitats” de la plataforma.

Per al públic en general, podreu fer la inscripció a través d’aquest enllaç:
https://fun.codelearn.cat/alta_karel

Bona sort a tothom!

SORTEIG A XARXES SOCIALS

Sorpresa! Estem sortejant un Teclat Gaming Logitech a les nostres xarxes socials. Consulta aquí les bases del sorteig i participa-hi a través del nostre compte de Twitter o el nostre compte d’Instagram. El dia 10 de maig anunciarem el guanyador!

Ús de cookies

Codelearn.cat utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes. Més informació

ACEPTAR