Select Page

Cada any intentem incorporar nous casals tecnològics a la llista de campus d’estiu que ja coneixeu i aquesta vegada Codelearn ha preparat set cursos de programació i robòtica que es podran fer per primera vegada a partir de l’estiu 2022. Els Campus Tecnològics d’estiu tindran lloc als centres Codelearn del 27 de juny al 29 de juliol i estan pensats per a infants i adolescents que tinguin entre 7 i 18 anys i estiguin interessats en introduir-se al món de la programació d’una manera divertida.

Robòtica amb Lego Robot Inventor

El curs de Robòtica amb Lego Robot Inventor és un nou curs d’introducció a la programació de robots on treballarem utilitzant un dels nous models de Lego, concretament el robot successor de Lego Mindstorms EV3, la qual cosa no implica que desaparegui el curs d’introducció a la robòtica amb Lego Mindstorms, que aquest estiu es farà a més de 10 ciutats de Catalunya.

Al llarg de tota la setmana, els alumnes hauran de treballar en equip i seguir els passos que calgui per poder construir diferents tipus de robot i fer les seves pròpies creacions, aprendran quins són els components bàsics d’un robot i començaran a programar-lo mitjançant la nova interfície que acompanya aquest model, que els permetrà escriure programes senzills.

Robòtica Inicial amb Lego Spike Essentials

El curs de Robòtica Inicial amb Lego Spike Essentials és el campus de robòtica que està pensat per a alumnes més petits. Els nens i les nenes que assisteixin a aquest casal tecnològic podran fer les seves primeres passes al món de la programació de robots mitjançant el nou model de Lego, que en aquest cas és el successor del model que utilitzem al curs de Robòtica amb Lego We-Do.

Durant tota la setmana, els alumnes realitzaran petits projectes que els permetran entendre els conceptes més bàsics de programació, mecànica i electrònica mentre s’ho passen bé i treballen en equip amb els seus companys. Aprendran a seguir guies de muntatge per poder construir diferents tipus de robots i ho complementarem amb una petita introducció a Scratch per acabar d’entendre com es comuniquen els robots i els ordinadors entre ells i com podem donar-los instruccions per demanar-los que facin accions concretes.

Crea el teu joc de Pokémon amb Scratch

Un dels cursos que sempre funcionen entre els més petits és el curs de Programació de videojocs amb Scratch. En aquest cas, fem un pas més enllà i utilitzem la mateixa eina per endinsar-nos al món de Pokémon i conèixer de primera mà com s’ha fet el clàssic videojoc que des de fa anys ens regala milers d’aventures a través de les consoles de Nintendo.

Crea el teu joc de Pokémon amb Scratch és un campus que ens dóna l’oportunitat d’aprofitar un dels jocs preferits dels infants per ensenyar-los les bases del disseny i la programació de videojocs: la planificació de les diferents etapes que hi ha a l’hora de crear un joc, la creació dels personatges i escenaris, i la publicació del joc per poder compartir-lo amb la resta de companys i que altres persones hi puguin jugar, en aquest cas mitjançant l’entorn de Scratch.

Modelatge 3D amb Blender

El modelatge 3D és el procediment de creació d’objectes tridimensionals i virtuals mitjançant un software a partir del qual s’obté un model 3D que es pot gestionar amb un ordinador. Alguns de vosaltres potser ja heu fet el curs d’Introducció al modelatge 3D, on treballàvem amb Cinema 4D, i en la mateixa línia ara hem planificat el curs de Modelatge 3D amb Blender, un programari gratuït que també ens permet crear petites escenes cinemàtiques.

Al llarg de la setmana, els alumnes d’aquest campus aprendran el funcionament bàsic de l’entorn Blender, com modelar figures 3D i com crear animacions 3D, de manera que puguin començar a fer les seves pròpies creacions i descobrir si els agrada el món del modelatge 3D i volen aprofundir-hi més amb altres cursos.

Videojocs multijugador amb Unity

Unity és una de les plataformes de desenvolupament de videojocs més importants que existeixen. Aquesta eina dóna l’oportunitat als joves de començar a crear els seus propis videojocs i per això fa anys que des de Codelearn organitzem campus com el curs de Videojocs 2D amb Unity, els dos nivells del curs de Videojocs 3D amb Unity o el curs de Unity VR / AR, per als alumnes que ja han fet els dos campus anteriors i volen seguir explorant aquest software.

Tenint en compte l’èxit d’aquests cursos i que la majoria de videojocs que consumim tenen opcions de multijugador, aquest estiu sumem un nou campus d’aquesta temàtica: Videojocs multijugador amb Unity. Al llarg de la setmana, els alumnes aprendran a utilitzar l’entorn de Unity i aprofitar les possibilitats que ofereix per desenvolupar videojocs multijugador en temps real. Crearan els seus propis projectes amb Visual Scripting i veuran una petita introducció a C/C#.

Videojocs per a mòbil amb RPGMaker

Ja tenim aquí la segona part del curs de Creació de jocs amb RPGMaker, on apreníem a crear jocs de tipus rol en 2D sense necessitat de programar, des de la creació dels mapes, els equipaments i altres elements de joc fins als diferents personatges i les seves interaccions al llarg de la història.

A Videojocs per a mòbil amb RPGMaker ampliem les possibilitats dels jocs que els alumnes vagin creant al llarg de la setmana i els ajudarem a convertir els seus propis projectes, de manera que al final del curs sigui un joc que es pugui executar tant a l’ordinador com a dispositius mòbils Android.

Creació de jocs a Roblox Studio

Finalment, hem creat també la segona part del curs de Roblox Coding, que ensenya els alumnes a aprofitar un dels seus jocs preferits per deixar de ser només jugadors i començar a crear els seus propis jocs mitjançant el llenguatge de programació Lua.

A Creació de jocs a Roblox Studio, utilitzaran l’eina de desenvolupament de Roblox per començar a dissenyar petits videojocs i continuar aprenent les bases de la programació, com per exemple l’ús de bucles, variables i condicionals. Aquest estiu el campus es farà a 10 ciutats de Catalunya i també estarà disponible en modalitat online.

Ús de cookies

Codelearn.cat utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes. Més informació

ACEPTAR