Select Page

Aquest dissabte es va celebrar la prova presencial de la Codeathlon Winter 2023 a Premià de Mar. Fins a 70 alumnes de Codelearn es van apropar a l’Escola La Lió per participar a un nou repte dins la nostra lliga de programació i robòtica per equips. Aquesta vegada, els participants van haver de demostrar la seva capacitat de cooperació i superació davant d’una activitat contrarellotge de disseny 3D i construcció que es va allargar durant tot el matí i que va acabar amb la victòria de l’equip format per alumnes dels clans jhon el potatoe i los xungos del barrio.

La prova començava a les 10 del matí, quan els organitzadors van donar les instruccions a tots els equips i els participants van descobrir la temàtica de l’activitat. L’objectiu de la prova era dissenyar estructures 3D i intentar reproduir aquestes construccions dins d’un món de Minecraft en el mínim de temps possible. Per fer-ho, calia utilitzar TinkerCAD, un programa de modelatge 3D, i combinar formes bàsiques (cubs, paral·lelograms, piràmides, cilindres) per construir tres edificis històrics: la Torre Eiffel, la Porta de Brandenburg i l’Empire State. Un cop superada aquesta primera fase, cada equip havia d’entrar a un món de Minecraft per construir aquestes estructures mitjançant els blocs que consideressin adients en cada cas.

Cada equip podia guanyar un punt per completar el disseny i la construcció de cadascun d’aquests tres edificis. A més, tenien l’opció de construir també altres estructures addicionals per aconseguir sumar un punt extra, de manera que cada clan podia sumar fins a un màxim de 4 punts a la prova presencial. D’aquesta manera, la participació d’alguns clans i la seva gran actuació a l’activitat de dissabte ha estat clau per entendre els canvis que hi ha hagut a la classificació de la Codeathlon.

A falta de tres jornades per acabar la competició, ICKKDBB continua liderant la Golden League (28 punts i 70 gols), però ha perdut una mica d’avantatge respecte el segon classificat, jhon el potatoe, que ara té 25 punts i 52 gols gràcies a la feina que van fer alguns dels seus membres dissabte a la prova presencial. CODEPROS també va aprofitar la jornada presencial per escalar posicions i ara és el tercer classificat amb 24 punts i 49 gols, fent caure zebra fins a la quarta posició amb 22 punts i 57 gols, seguit molt de prop per Avecrem (22 punts i 48 gols). Els següents tres classificats són KRITICsystem, los xungos del barrio i ELS COMPIS, amb 21 punts cada un, i tanquen el Top10 els clans SIGTERM i THE REVELION, amb 20 punts cada un. Hi ha pocs punts de diferència entre la majoria de clans i, per tant, la classificació encara pot variar al llarg de les tres últimes rondes.

A la Silver League, Los Iluminatti i Not Tfue van sumar tots dos els quatre punts que podien aconseguir aquest dissabte, ja en sumen 30 cada un i continuen disputant-se el lideratge, que de moment és per als primers gràcies a la diferència de gols. El repte presencial els ha ajudat a ampliar la distància amb el tercer classificat, Lobster team, que tanca el podi amb 25 punts i 28 gols. Amb cinc punts menys, los randoms i Spain_Force ocupen la quarta i la cinquena posició respectivament amb 20 punts cada un, seguits per super codelearn.cat (17 punts i 14 gols), los codeathloners (16 punts i 10 gols) i Pingu clan (16 punts i 9 gols). Tanquen el Top10 HackerDragons, amb 15 punts i 22 gols, i KFC employers, amb 15 punts i 16 gols.

Qui també va sumar el màxim de punts dissabte va ser El Clan UwU, que lidera la Bronze League amb 25 punts i 30 gols. No pot despistar-se a les últimes rondes perquè el segueix sh/minecracks amb només tres punts menys (22 punts i 29 gols), fent que LOS RANGERS torni a caure a la tercera posició amb 21 punts i 29 gols. TEAM PRO va aconseguir tres punts a la prova presencial i escala fins a la quarta posició (19 punts i 23 gols), encara amb opcions d’entrar al podi i lluitar per l’ascens directe a Golden League. ELS CATALANS SON ELS MILLORS se situa en cinquè lloc (17 punts i 16 gols) i el segueix un grup de quatre clans amb 16 punts cada un: CODEPRAT (21 gols), Le petit Comité (17), 3D Team (16) i jaimx (16). Ara mateix tanca el Top10 Challengers amb 15 punts i 10 gols.

Ús de cookies

Codelearn.cat utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes. Més informació

ACEPTAR