Select Page

Jugar és molt divertit, però aprendre a programar els teus propis videojocs ho pot ser encara més. Aquest Nadal tens l’oportunitat d’endinsar-te al món de la programació de videojocs amb els cursos online que ofereix Codelearn dins la seva oferta de Campus Tecnològics.

Del 27 de desembre al 5 de gener, escull entre Videojocs 3D amb Unity, Programació de videojocs amb Scratch o Creació de jocs amb RPGMaker. I, si ho prefereixes, també pots aprendre a modificar el teu videojoc preferit al curs de Minecraft: Command Blocks. En qualsevol cas, podràs fer-los des de casa i no necessitaràs tenir un centre Codelearn a prop.

Videojocs 3D amb Unity (nivell 1)

Unity és la plataforma de desenvolupament de videojocs més popular actualment. Aquest curs és una bona introducció per als joves que vulguin aprendre a crear els seus propis videojocs utilitzant aquesta plataforma, ja que al llarg de la setmana els alumnes podran aprendre els punts bàsics per començar a Unity de manera guiada: entendre la interfície, com crear projectes, visual scripting (i fins i tot fer els primers passos en C/C# si hi ha temps), gestionar els espais i entendre les físiques dels jocs, aplicar efectes i modificar imatges, entre altres.

Al calendari de campus online podreu consultar tots els requisits mínims per poder fer el curs i hi trobareu també el formulari d’inscripció.

Programació de videojocs amb Scratch

Aquest curs és una bona opció per a alumnes més petits, ja que està pensat per a infants a partir de 10 anys. Scratch és un entorn de programació visual que utilitza una interfície intuïtiva i fàcil d’entendre, gràcies a la qual els alumnes no necessiten picar codi sinó que només han d’arrossegar i col·locar blocs per programar els seus propis projectes, de manera que facilita la creació de jocs i animacions alhora que permet aprendre conceptes bàsics sobre programació.

Al llarg de la setmana, els alumnes aprendran a crear els seus primers projectes a Scratch, amb una bona organització i planificació de les etapes de disseny del joc, i finalment podran compartir-los amb tota la comunitat de manera que els seus companys o les seves famílies hi puguin jugar.

Creació de jocs amb RPGMaker

A qui no li agrada un bon joc de tipus rol? Has pensat mai en quina història crearies si poguessis crear el teu propi rpg en 2D? Doncs gràcies a aquest curs podràs fer-ho sense necessitat de saber programar. A l’entorn de RPGMaker podràs personalitzar fàcilment cadascun dels aspectes del teu joc: mapes, personatges, equipaments i elements de joc, interaccions entre personatges…

Del 3 al 5 de gener, posa’t a prova i anima’t a crear el teu joc amb RPGMaker.

Minecraft: Command Blocks

Minecraft és un joc perfecte per aprendre a programar. Si t’agrada jugar-hi i vols aprofitar totes les seves possibilitats, al curs de Minecraft Command Blocks aprendràs les bases del funcionament del món de Minecraft, com funcionen els blocs de comandes, podràs crear escenaris, experimentar amb eines que ens obren les portes a crear projectes més grans mitjançant la programació, crear minijocs i, en definitiva, gaudir d’aquest joc de món obert que agrada a tantes persones per la gran llibertat que ofereix als jugadors.

Si tens 12 anys o més, del 27 al 31 de desembre tens una cita online cada matí amb Codelearn per divertir-te amb aquest campus de Minecraft.

Ús de cookies

Codelearn.cat utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes. Més informació

ACEPTAR