Select Page

Si el present és digital, el futur ho serà encara més. El sector TIC se situa entre els capdavanters, però la demanda de professionals continua superant l’oferta de perfils preparats per a algunes feines, evidenciant així la falta de formació dins el marc de l’educació reglada.

Codelearn és una escola de programació, robòtica i pensament computacional pensada per ajudar els nens i nenes a afrontar el futur que els espera tant a nivell personal com professional, i en el segon cas és possible que necessitin acreditar les seves competències de manera formal per accedir a alguns llocs de treball.

De la mateixa manera que podem acreditar el nostre nivell d’anglès a partir d’unes certificacions de nivell impulsades per diferents institucions del món anglosaxó, Codelearn ha decidit impulsar una certificació que serveixi com a reconeixement de les capacitats i habilitats adquirides pels nostres alumnes al llarg dels anys d’aprenentatge seguint el nostre pla d’estudis.

La creació de la certificació Codelearn té com a objectiu que es pugui determinar quin tipus de competències s’han assolit quan es passa cadascun dels exàmens de nivell, és a dir, quins llenguatges de programació han après i quines tecnologies dominen els alumnes de Codelearn que superen aquests exàmens. Per tant, la idea és que aquest certificat de capacitació serveixi per poder comparar els estudis de Codelearn amb altres estudis d’educació formal.

El pla d’estudis de Codelearn està dividit en tres nivells (A, B i C), que es comencen un cop superat el nivell d’iniciació. Aviat alguns dels nostres alumnes es presentaran a l’Examen de Nivell A, una prova de caràcter voluntari a la qual només s’hi poden presentar quan han acabat, com a mínim, l’aventura que tracta sobre disseny web amb HTML, CSS i Javascript.

Mitjançant l’Examen de Nivell A, Codelearn certifica que l’alumne ha adquirit coneixements i habilitats que el capaciten, com a mínim, per realitzar tasques de dificultat similar a les següents: dissenyar i implementar una pàgina web senzilla, dissenyar i implementar una aplicació mòbil amb l’ajuda d’eines com AppInventor, dissenyar i implementar un joc 2D, construir i programar un robot educatiu, conèixer els diferents tipus de sensors i actuadors, conèixer els components bàsics electrònics i saber construir i programar petits dispositius, conèixer les eines fonamentals per a la creació d’un projecte IT i adquirir eines de «Digital Literacy».

A nivell laboral, els coneixements i habilitats que té una persona que supera l’Examen de Nivell A de Codelearn són els que habitualment podem trobar en algú que hagi cursat un Cicle Formatiu de Grau Mig de temàtiques relacionades.

De cara als propers anys, se celebraran també exàmens de Nivell B i C, que serviran per equiparar altres competències amb altres nivells d’estudis superiors.

Ús de cookies

Codelearn.cat utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes. Més informació

ACEPTAR