Select Page

Codelearn continua expandint el seu mètode i es consolida com l’escola de programació, robòtica i pensament computacional més gran de Catalunya. L’inici del curs 2024-2025 ha estat marcat per l’obertura d’un nou centre a la capital del Berguedà. L’objectiu de Codelearn Berga és apropar la programació i la robòtica als infants i adolescents de la comarca i ajudar-los a adquirir les habilitats del segle XXI a través d’un mètode únic, divertit i innovador.

El mètode Codelearn va ser creat fa més de 10 anys a Manresa i actualment l’escola compta amb una trentena de centres a Catalunya, una acadèmia a Andorra i dues més a Madrid i Saragossa. Es tracta d’un mètode especialment dissenyat per a nens i nenes a partir de 7 anys i l’escola segueix un pla d’estudis a llarg termini, de manera que l’alumnat pot seguir al centre fins als 18 anys o fins i tot allargar l’experiència amb la modalitat online o el programa per a universitaris.

Es tracta d’una extraescolar semi presencial en què l’alumnat assisteix al centre durant una hora a la setmana, però la resta de dies també pot fer l’activitat des de casa gràcies a la plataforma online de Codelearn, on cadascú pot aprendre al seu ritme, fer exercicis diàriament i preguntar qualsevol dubte al tutor de Codelearn, que és la persona de referència de l’alumne i qui l’acompanya durant tot el seu procés d’aprenentatge, tant al centre com virtualment a través de la plataforma.

La plataforma online és l’eina de treball principal de Codelearn. Es tracta d’una plataforma pròpia que és capaç d’adaptar els continguts a les característiques de cada alumne i que utilitza tècniques de gamificació per mantenir l’alumnat motivat i amb ganes d’aprendre a programar. Els continguts s’estructuren en unes aventures que expliquen la història dels personatges de Codelearn i l’alumne és l’encarregat d’ajudar aquests herois i fer avançar la història a mesura que supera diferents exercicis i reptes de programació. Cada vegada que supera un exercici, l’alumne de Codelearn rep uns punts com a recompensa i gràcies a aquests punts pot aconseguir premis a la botiga de punts de la plataforma, que poden ser aventures complementàries, millores per al seu personatge, nous avatars per al seu perfil, premis físics i digitals, etc.

Codelearn Berga té la matrícula oberta tot l’any i, per tant, és possible començar l’extraescolar en qualsevol moment, però recomanem que les famílies interessades us apropeu com abans millor al centre per sol·licitar una classe de prova sense compromís i gaudir dels avantatges que tindran els alumnes pioners, és a dir, els primers matriculats. A més, el centre organitzarà també casals tecnològics durant les vacances de Nadal, Setmana Santa i estiu, i durant el curs escolar pot oferir la seva activitat a les escoles i instituts de la zona, així que si formes part d’una AMPA / AFA o treballes a un centre educatiu i t’agradaria oferir una extraescolar tecnològica o incloure la programació i el pensament computacional a les aules, contacta amb Codelearn Berga i t’informaran detalladament sobre el mètode, el pla d’estudis i les opcions disponibles per treballar junts tant dins del programa d’extraescolars com en horari lectiu.