Select Page

El 26 d’abril comença la cinquena edició del Karel Challenge, la competició de programació que organitza anualment Codelearn, l’escola de programació i pensament computacional més gran de Catalunya. L’evolució de la pandèmia ens obliga a celebrar-la una altra vegada en modalitat online, però l’any passat ja vam comprovar que el canvi de format no afectava el nivell de la competició i cada any podem veure un nivell més alt a les partides. Acceptes el repte?

El Karel Challenge és un joc / eSport que posa a prova la velocitat, l’estratègia i la correcció dels participants a l’hora de programar. El seu objectiu és difondre la programació entre els més joves i fer-ho d’una manera divertida i emocionant. Hi pot participar l’alumnat de Codelearn que hagi superat el capítol 2 de Karel, però també qualsevol persona externa que no sigui alumne però vulgui passar una bona estona jugant i programant.

Els participants han de controlar un robot virtual anomenat Karel. Es trobaran diferents escenaris on hauran de superar obstacles i agafar objectes, completant l’objectiu i arribant a la sortida abans que els seus rivals. Cada partida tindrà una hora d’inici determinada i els jugadors podran consultar els horaris a la plataforma per estar preparats dins la partida abans de començar. Quan arribi l’hora i s’activi la partida, es podrà començar a enviar codis.

Els nascuts del 2010 en endavant participaran al Karel Challenge Junior i els nascuts fins l’any 2009 inclòs ho faran a la categoria Senior (no hi ha límit d’edat!).

La teoria diu que la persona més ràpida i amb més precisió a l’hora de programar guanyarà el joc, però portar-ho a la pràctica pot semblar una mica difícil. És per això que hem organitzat un directe al nostre canal de Twitch per parlar amb els guanyadors i finalistes d’edicions anteriors i que ens donin un parell de trucs i consells per preparar la competició. Si voleu fer-los preguntes, en tindreu l’oportunitat el dimecres 21 d’abril a les 18.30h.

Si encara no esteu segurs de voler participar-hi, continueu llegint per conèixer els premis que hi haurà per als guanyadors…

PREMIS

Per participar a les semifinals: 1.500 punts
Per passar a la final: 5.000 punts
Per cada victòria durant la final: 3.000 punts

Guanyador Senior: Trofeu + PS5 + 40.000 punts
2n, 3r i 4t Senior: 30.000 punts

Guanyador Junior: Trofeu + Nintendo Switch + 15.000 punts
2n, 3r i 4t Junior: 10.000 punts

Com l’any passat, també hi haurà premis publicats a la botiga de la plataforma que només podran comprar els finalistes del Karel Challenge 2021!

CALENDARI

Del 26 d’abril al 13 de maig: partides classificatòries

Dissabte 15 de maig: En aquesta data es realitzaran les semifinals per centre. Hi podran participar els jugadors que hagin guanyat almenys una partida durant les pràctiques classificatòries. De cada centre passaran diferents jugadors a la final.

Dissabte 29 de maig: Final Senior i Final Junior.

INSCRIPCIONS

Per als alumnes de Codelearn, si heu acabat el capítol 2 de l’aventura de Karel, veureu que podeu accedir a la competició des de l’apartat de “Jocs i Activitats” de la plataforma.

Per al públic en general, podreu fer la inscripció a través d’aquest enllaç:
https://fun.codelearn.cat/alta_karel

Bona sort a tothom!

SORTEIG A XARXES SOCIALS

Sorpresa! Estem sortejant un Teclat Gaming Logitech a les nostres xarxes socials. Consulta aquí les bases del sorteig i participa-hi a través del nostre compte de Twitter o el nostre compte d’Instagram. El dia 10 de maig anunciarem el guanyador!