Select Page

La setmana passada vam parlar de la pràctica del homeschooling o escola a casa, una alternativa al sistema escolar tradicional. En aquesta mateixa línia, hi ha adults que opten per camins alternatius pel que fa a la seva carrera professional i gràcies a la tecnologia alguns d’ells han esdevingut el què anomenem nòmades digitals.

Els nòmades digitals són aquelles persones que utilitzen les noves tecnologies per treballar des de qualsevol lloc, ja sigui des del seu domicili habitual, un espai de coworking, una cafeteria a pocs quilòmetres de casa o algun indret situat a l’altra punta del món, segons el moment que estiguin vivint. En la majoria de casos només necessiten un ordinador i connexió a Internet per complir amb les seves obligacions laborals, a vegades sumat a dispositius com càmeres o micròfons, que poden transportar sense problemes. És per això que no tenen un horari ni un lloc de treball fixes, sinó que poden escollir des d’on fan la seva feina, la qual cosa els permet viatjar per tot el món o canviar de domicili regularment.

La idea de nòmada digital ens pot evocar la imatge d’una persona que viatja sola o potser la d’una parella, però la veritat és que cada vegada són més els nòmades digitals que es mouen en família. En alguns casos, les famílies nòmades aprofiten la flexibilitat que els ofereix la seva situació laboral per adoptar la pràctica del homeschooling, mentre que en d’altres els nens i nenes de les famílies nòmades assisteixen a classe i simplement canvien sovint d’escola.

En qualsevol cas, independentment de l’opció escollida, l’estil de vida de les famílies nòmades es basa en els canvis, la flexibilitat i la capacitat d’adaptar-se contínuament i aprendre coses noves. És per això que el mètode Codelearn es pot adaptar perfectament a la vida dels nòmades digitals i les seves famílies, ja que la plataforma online permet que cada alumne pugui aprendre programació, robòtica i pensament computacional al seu ritme, en el moment del dia que li vingui més de gust i des de qualsevol racó del món: l’únic que necessita és un ordinador amb connexió a Internet, que és exactament el mateix que necessiten els seus pares per treballar.

D’altra banda, cal tenir en compte que els coneixements sobre programació, robòtica i tecnologia en general seran una de les grans demandes del futur, crearan nous llocs de treball i facilitaran que els fills i les filles de les famílies nòmades, que han crescut al voltant del canvi i el moviment constant, puguin continuar amb el mateix estil de vida si així ho volen, treballant des d’on vulguin gràcies a la tecnologia i esdevenint nous nòmades digitals quan siguin adults.

Si formes part d’una família nòmada o si coneixes algun nòmada digital interessat en aprendre a programar, us recordem a tots que podeu provar gratuïtament la modalitat online de Codelearn durant 15 dies realitzant la inscripció de l’alumne mitjançant aquest enllaç.

Ús de cookies

Codelearn.cat utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes. Més informació

ACEPTAR