Select Page

La setmana del 19 al 23 de febrer tots els centres Codelearn han estat celebrant una nova setmana temàtica, que aquesta vegada estava dedicada a Roblox. Es tracta d’una plataforma de jocs en línia que permet als seus usuaris crear, compartir i jugar a una àmplia varietat de videojocs, de manera que no només és una plataforma per a jugadors, sinó també una gran comunitat de creadors.

La plataforma va ser llançada per primera vegada el setembre de 2006 i des d’aleshores ha anat creixent ràpidament fins a convertir-se en una de les plataformes de jocs més populars de la xarxa. Aquesta popularitat és deguda a la gran oferta de jocs que ofereix Roblox, que inclou videojocs creats per usuaris de tot el món i té opcions aptes per a les diferents preferències dels jugadors: jocs d’aventures, simuladors de vida, jocs de rol, curses i moltes altres tipologies. La clau darrere de tot aquest llistat és Roblox Studio, el motor de desenvolupament de Roblox, que permet que els usuaris més imaginatius puguin crear els seus propis videojocs i compartir-los amb la resta de la comunitat de manera senzilla.

La comunitat de Roblox

Roblox promou la interacció social i la col·laboració entre els usuaris de la plataforma: poden unir-se a grups, xatejar amb els seus amics, crear clans i participar en concursos i altres esdeveniments organitzats dins la comunitat. La plataforma és tot un món virtual que compta fins i tot amb la seva pròpia moneda, anomenada Robux, que es pot utilitzar per comprar elements virtuals a Roblox, com ara accessoris per personalitzar els avatars, objectes de decoració i moltes altres coses.

Davant d’aquesta realitat, la plataforma també vetlla per la seguretat dels menors i ofereix eines de control parental per ajudar les famílies a supervisar i gestionar l’activitat dels més petits de casa quan entren a Roblox. Per exemple, inclou opcions per restringir la comunicació amb altres usuaris i opcions per limitar el temps de joc.

Una porta d’entrada al món de la programació de videojocs

Aquesta setmana els nostres alumnes han utilitzat Roblox Studio per crear un minijoc molt senzill i familiaritzar-se amb els controls de Roblox. El món dels videojocs i la popularització de plataformes com Roblox a vegades es converteixen en una porta d’entrada al món de la programació gràcies a la curiositat inicial d’experimentar com és la creació d’un videojoc. Posteriorment, això pot conduir els més joves a explorar altres opcions i descobrir totes les possibilitats que ofereix la programació.

En aquesta línia, els Campus Tecnològics de Codelearn són una gran oportunitat per descobrir una temàtica concreta, com la programació de videojocs, i aquest any els nostres centres organitzaran dos casals d’estiu de Roblox.

Roblox Coding és un campus ideal per fer les primeres passes a Roblox i treballar la programació a través del llenguatge Lua. Durant una setmana, els alumnes d’aquest casal d’estiu aprendran les bases d’aquest llenguatge de programació, començaran a utilitzar variables, bucles i condicionals, aprendran a emmagatzemar informació dels usuaris i acabaran el curs amb nous coneixements que els permetran programar jocs senzills. I, si després d’aquest campus tenen ganes de continuar explorant les possibilitats de la plataforma, al casal de Creació de jocs a Roblox Studio podran fer les següents passes per convertir-se en un game designer.

Ús de cookies

Codelearn.cat utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes. Més informació

ACEPTAR