Select Page


El dissabte 19 d’octubre vam organitzar la primera prova presencial de la segona edició de la Codeathlon, la lliga de programació i robòtica per a alumnes fins a 18 anys. Un total de 45 participants de diferents clans van ocupar l’Espai Jove de Gavà per competir en aquesta prova i aprofitar-la per seguir escalant posicions a la classificació de la Codeathlon 2.

Al llarg del matí els participants es van haver d’enfrontar a diferents reptes com el muntatge d’un AutoWorm, que és un robot que es mou imitant els moviments d’un cuc, o el muntatge d’un carretó per transportar-hi objectes, una prova molt més lliure per estimular la creativitat on cada equip va haver de demostrar tot el seu enginy.

L’objectiu principal de les proves presencials de la Codeathlon és sempre crear un esdeveniment que serveixi de punt de trobada per a alumnes que estudien a diferents centres Codelearn. En aquesta ocasió, els 45 alumnes que es van desplaçar fins a Gavà des de diferents punts del territori català van poder gaudir d’un matí de cooperació i treball en equip mentre aprenien a muntar una màquina simple, coneixien de manera pràctica què és un circuit elèctric i les lleis de l’electricitat i s’ho passaven bé aprenent conceptes de mecànica.

Un cop fets els muntatges, calia posar-los a prova: cada equip havia d’aconseguir que el seu robot es desplacés com un cuc al llarg d’una distància determinada i que el seu carretó servís per transportar un mínim de tres objectes al llarg d’un tram preestablert, però també es va poder comprovar l’eficiència i la rapidesa dels muntatges competint per veure quin avançava més espai en només 15 segons.

L’activitat es va allargar durant dues hores en què tothom va poder aprendre coses noves, però el més important és que ho vam fer en equip i passant-nos-ho bé, per la qual cosa ja pensem en la segona activitat presencial de la Codeathlon 2, que tindrà lloc a finals de novembre.

Ús de cookies

Codelearn.cat utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes. Més informació

ACEPTAR