Select Page

Resum

Presa és una novel·la de ciència ficció ambientada en el nostre món i en l’època actual. El seu protagonista, Jack Forman, és un programador especialista en intel·ligència artificial. L’especialitat d’en Jack consisteix concretament en programar intel·ligències que repliquin el comportament d’éssers vius. Tanmateix, fa poc que s’ha quedat recentment sense feina a causa de la seva forta ètica i moral, per la qual cosa ha hagut de quedar-se a casa exercint de pare de família, mentre que la Júlia, la seva dona, que també treballa dins del món de la tecnologia, és qui s’ha estat fent càrrec de l’economia familiar.

Les últimes setmanes, l’actitud de la Júlia ha canviat per culpa de les dificultats amb què es troba a l’empresa on treballa i la relació amb el Jack s’ha tornat molt tensa. Per si això fos poc, en Jack està bastant preocupat perquè un dels seus fills sembla haver-se contagiat d’una estranya malaltia.

Aleshores, en Jack rep una oferta de feina per treballar com a assessor extern a la mateixa empresa que la Júlia. Mentre s’està plantejant si l’accepta o no, la Júlia té un accident de trànsit i en Jack es veu forçat a acceptar la feina per mantenir la família… I per l’interès de saber què estava afectant tant la seva dona durant els darrers dies.

Un cop a les instal·lacions de l’empresa, en Jack descobrirà com aquesta ha creat una innovadora tecnologia basada en nanobots: robots microscòpics autònoms i autorreplicants controlats per una intel·ligència artificial. Aquests nanobots tenen prou potencial per revolucionar el nostre món… O per acabar amb ell.

Per què llegir Presa

Michael Crichton és un autor conegut per la seva capacitat d’agafar els últims avenços científics i mostrar-nos el terrible potencial que tenen si cauen en males mans o si es prenen decisions errònies. Tot i que no podem comparar aquesta obra amb Jurassic Park o Timeline, altres històries d’aquest autor, Presa és suficientment entretinguda com per invertir temps en la seva lectura.

La novel·la té una forta i interessant base científica, explicada d’una manera atractiva i agradable que en facilita molt la lectura. L’estil d’escriptura és senzill i l’argument és prou excitant com per enganxar-se a la novel·la i acabar-la ràpidament.

Presa també planteja un tema força recurrent en les novel·les de Crichton: com les decisions corporatives, que busquen maximitzar els beneficis passant per damunt de tot i de tothom, acaben en desastre quan involucren tecnologies perilloses. Aquesta idea resulta interessant per com de fàcil és imaginar situacions i tecnologies del món real que, en males mans (o en mans d’algunes empreses) podrien acabar terriblement malament.

Comprar Presa:

En anglès
En castellà

Presa, de Michael Crichton

Ús de cookies

Codelearn.cat utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes. Més informació

ACEPTAR