Select Page

Resum

L’Adela, en Nicolau i en Lluc són tres estudiants que odien les matemàtiques: no els agraden, no les entenen i no veuen clar de què els poden servir a la seva vida.

S’apropa final de curs i les perspectives dels tres protagonistes de passar un estiu tranquil semblen complicar-se si tornen a suspendre l’assignatura de mates. Malauradament, els seus pitjors somnis es fan realitat quan el seu professor, en Felip Romero, els confirma que són els únics alumnes de la classe que han suspès. Tot i així, en Felip els intenta fer entendre que el problema no són les matemàtiques, sinó la manera en què l’Adela, en Nicolau i en Lluc es plantegen aquesta assignatura. El professor intentarà fer-los entendre la bellesa de les matemàtiques i com, en el fons, aquestes són un joc.

És per aquest motiu que els fa una proposta: ell està disposat a tornar-los a donar una oportunitat per aprovar l’assignatura, però només si compleixen les seves normes i s’avenen a jugar i superar una gimcana que els ha preparat.

Evidentment, els estudiants hi estan d’acord i accepten la proposta però, quan la gimcana és a punt de començar, els tres joves observen astorats com en Felip mor assassinat davant seu! Amb les seves últimes paraules, el professor els encaminarà fins a descobrir la identitat del seu assassí… Però només ho aconseguiran si resolen una successió de misteris matemàtics!

Per què llegir “L’assassinat del professor de matemàtiques”:

Tots hem sentit alguna vegada a la vida persones que diuen que les matemàtiques són massa complicades o que no són per a tothom. Doncs bé, aquest llibre intenta capgirar aquesta idea generalitzada sobre les matemàtiques.

L’autor ens presenta una obra senzilla i apta per a totes les edats (tot i que, evidentment, qui gaudirà més de la seva lectura són els petits i els joves), prou curta perquè no s’allargui massa i, a la vegada, molt intel·ligent a l’hora d’utilitzar els elements necessaris per fer que sigui una lectura addictiva.

El llibre incorpora diversos arguments que poden resultar útils als adults que vulguin obrir els ulls als infants sobre la part més lúdica de les matemàtiques, aportant també petits enigmes i jocs d’enginy que poden ser útils a les sobretaules i reunions familiars.

Una última recomanació: tingueu a mà un full de paper i un bolígraf mentre llegiu, ja que segur que us vindrà de gust resoldre els enigmes que se’ls plantejaran als protagonistes!

Comprar “L’Assassinat del professor de matemàtiques”:

L'assassinat del professor de matemàtiques - Jordi Sierra i Fabra

Ús de cookies

Codelearn.cat utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes. Més informació

ACEPTAR