Select Page

La Klara és una AA, una Amiga Artificial, que és un tipus de robot pensat per acompanyar i cuidar el nen o nena que els triï a la botiga i convertir-se en el seu millor amic. La Klara és l’AA més especial de la botiga, o això en diu sempre la responsable en els diàlegs que intercanvia amb ella i amb els clients; és curiosa i molt desperta, es fa moltes més preguntes que la resta de AA, s’interessa pel món exterior que veu des de l’aparador, l’analitza i capta molt bé les emocions de les persones.

Tot això ho anirem descobrint a mida que avança la història, narrada des del punt de vista d’una protagonista tan especial com la Klara, que gaudeix del seu torn a l’aparador perquè pot gaudir del sol, la seva font d’energia, i veure les persones que passen pel carrer. I allà, a l’aparador, és on la Klara coneixerà la Josie, la nena que finalment se l’endurà a casa i que pateix una malaltia que serà el centre emocional per entendre la resta de personatges.

Si bé podríem estar parlant d’una distopia i al llarg del llibre se’ns presenten pinzellades sobre una societat del futur que és clarament molt diferent a la realitat que coneixem i on s’han accentuat les desigualtats entre les persones, La Klara i el Sol no és pròpiament una novel·la de ciència-ficció. Els escenaris principals són quotidians i l’autor se centra principalment en fer-nos veure les emocions dels personatges davant de diferents situacions i entendre el seu comportament i la seva manera de viure des dels ulls de la Klara, la qual cosa fa que sigui una història senzilla però molt especial.

La Klara i el Sol aprofitarà tant les escenes més importants com escenes secundàries per presentar-nos amb subtilesa idees com l’obsolescència programada, el paper de la Intel·ligència Artificial, els límits ètics al voltant de les noves tecnologies o les característiques exclusives dels humans, i tot això mentre ens ensenya com els diferents personatges afronten les dificultats vitals que se’ls van presentant o, com a mínim, com ho veu i ho interpreta la Klara, una protagonista que es guanyarà l’estima de tots els lectors i que de ben segur no deixarà ningú indiferent.

Ús de cookies

Codelearn.cat utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes. Més informació

ACEPTAR