Select Page

El passat dissabte 19 de novembre vam organitzar la prova presencial de la Codeathlon Autumn, l’edició de tardor de la nostra lliga de programació i robòtica per equips. En aquesta ocasió, més de 40 alumnes de Codelearn van participar a l’activitat STEAM que va tenir lloc durant tot el matí a l’Espai Cívic Centre d’Igualada. Com sempre, els organitzadors de la competició van sorprendre els participants i aquesta vegada l’activitat estava repartida en dues parts molt diferents: d’una banda, cada equip havia de superar tres proves físiques i, d’altra banda, aquests reptes físics eren una porta d’accés a diferents blocs de preguntes i reptes mentals relacionats amb el raonament lògic, les matemàtiques i la programació.

La puntuació final de cada equip depenia de la correcció dels blocs de preguntes, que s’havien de respondre sense l’ajuda de cap dispositiu electrònic, utilitzant només paper i llapis i en un màxim de tres intents. Quant als reptes físics, les proves estaven relacionades també amb la programació, la robòtica i l’electrònica. El primer repte era una prova de relleus en què els membres de l’equip havien d’anar-se passant un component electrònic per acabar realitzant la construcció d’un circuit electrònic simple, però amb la dificultat afegida de dur els ulls tapats durant els relleus. A la segona prova, anomenada “Javaglífics“, els participants van haver de buscar per l’espai on es duia a terme l’activitat diferents fragments de codi escrits en un llenguatge de programació (Python, JavaScript o Java) i van haver de traduir-los utilitzant una taula de traducció. Finalment, la tercera prova exigia que els participants es moguessin mantenint tota l’estona el cul a terra mentre buscaven tots els números i els operadors necessaris per fer uns càlculs que donessin un resultat determinat.

Al final de la jornada, l’equip guanyador a la seu d’Igualada va ser l’Equip 8, format per alumnes de tres clans diferents que venien dels centres de Sabadell, Les Corts, Ripollet i Rubí. Cada membre d’aquest equip es va endur una carpeta edició limitada dels personatges de Codelearn i va aconseguir sumar 3.000 punts més a la plataforma, mentre que la resta de participants de l’activitat es van endur 1.000 punts com a recompensa pel seu esforç durant tot el matí. L’entrega de premis va comptar amb la presència de Patrícia Illa, Regidora d’Ensenyament i Esports de l’Ajuntament d’Igualada.

De manera simultània, l’activitat es va dur a terme també a dues localitzacions més: Codelearn Zaragoza i Codelearn Alcorcón, on els clans KRITICsystem i Codeamigos van aconseguir cinc punts cada un.

La classificació general

Després de la jornada presencial, KRITICsystem escala fins a la primera posició de la Golden League amb 31 punts i 66 gols, ICKKDBB baixa a la segona posició amb 30 punts i 75 gols i zebra tanca el podi amb 29 punts i 61 gols. los xungos del barrio (25 punts i 46 gols) i Avecrem (22 punts i 48 gols) també aprofiten la prova de dissabte per situar-se en quarta i cinquena posició respectivament, mentre que EXPLORER TEAM baixa fins a la sisena posició amb 22 punts i 45 gols. Tanquen el Top10 els següents quatre clans: SIGTERM, CODE S&B, Clan Duty i LOS POKEMON.

A la Silver League, CODEPROS va aprofitar la prova presencial per seguir desmarcant-se i es manté líder de la classificació amb 34 punts i 57 gols. Les persones manté la segona posició amb 28 punts i 44 gols i Warriors continua tancant el podi amb 22 punts i 30 gols. A continuació hi ha quatre clans empatats a 18 punts, que son ELS COMPIS, el clan dels símbols, MINECODE i codeunivers, i tanquen el Top10 Minecraft, blue wariors i HackerDragons.

Finalment, jhon el potatoe agafa avantatge i encapçala la classificació de la Bronze League amb 26 punts i 45 gols després d’una bona actuació a la prova presencial. Amb sis punts menys que els líders i gràcies a la diferència de gols, Cromash ocupa la segona posició (20 punts i 29 gols) i Los Iluminatti tanca el podi amb 20 punts i 26 gols, però hi ha un clan més amb 20 punts: Ratxa 14, en quarta posició. Aquest tram de la classificació està molt igualat i a continuació hi ha cinc clans amb 19 punts cada un: los randoms, Codeamigos, Not Tfue, DARK COMET i Real Suciedad. Tanca el Top10 THE DANGERS TEAM, amb 18 punts i 21 gols.

La Codeathlon Autumn s’acabarà el 30 de desembre, així que encara queden moltes rondes i això vol dir que encara podem veure molts canvis a la classificació. Molta sort a tots els participants en aquest tram final!

Ús de cookies

Codelearn.cat utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes. Més informació

ACEPTAR