Select Page

Aquest dissabte es va celebrar l’última prova presencial de la segona edició de la Codeathlon al Campus Nord de la UPC, en una última jornada de competició molt intensa especialment per als clans que lluitaven per guanyar-se una plaça al podi. Finalment el clan “-<-“ es va proclamar campió de la Golden League, seguit dels clans “Ratxa 14” (segon classificat) i “Alerta Cobra 666” (tercer classificat), mentre que a la Silver League els guanyadors van ser els “codemummies”, seguits dels clans “TheBestPremia” (segon classificat) i “CodePremia” (tercer classificat).

La darrera prova de la Codeathlon 2 consistia en la construcció i la programació d’un vehicle DIY anomenat MechaBot. Per fer-ho, calia utilitzar la tecnologia Micro:bit i programar una aplicació mòbil feta amb la tecnologia del MIT AppInventor per aconseguir controlar-lo. L’activitat va començar a les 10 del matí i es va allargar durant un total de tres hores, fins que a la 1 del migdia vam conèixer per fi els guanyadors de la Codeathlon 2.

La primera fase de l’activitat consistia en dissenyar i programar una aplicació mòbil que servís per poder dirigir i moure el MechaBot, però alhora també calia programar el Micro:bit per poder-lo vincular a l’aplicació i que interpretés les instruccions que li volíem enviar.

Un cop superada la fase de programació, els clans havien de donar forma al seu MechaBot i construir la seva estructura al voltant del dispositiu Micro:bit. Aquest va ser sens dubte el moment més creatiu del matí, ja que cada clan va poder personalitzar el seu MechaBot, que havia de tenir una forma humanoide i s’havia de construir amb material reciclat, i van sorgir idees molt diferents.

Finalment, calia posar a prova els MechaBots dels clans que havien superat de manera satisfactòria les dues fases anteriors. Per avaluar-ne el funcionament, es va organitzar un circuit i cada clan havia d’aconseguir que el seu MechaBot hi fes una volta completa en el menor temps possible. Paral·lelament a aquest repte, els clans van haver de treballar també en un qüestionari de coneixements teòrics que els ajudaria a seguir sumant punts per aspirar a guanyar la tercera prova presencial de la Codeathlon 2.

Després de sumar tots els punts d’aquesta última prova als punts de la classificació general, els clans “-<-” i “codemummies” van certificar la seva victòria a la Golden League i la Silver League respectivament, mentre que el segon i el tercer lloc, que estaven molt disputats entre tres clans a cadascuna de les dues lligues, es van acabar de decidir després d’aquesta última prova: els “Ratxa 14” i “Alerta Cobra 666” es van classificar com a segon i tercer classificat de la Golden, mentre que els “TheBestPremia” i els “CodePremia” ho van fer a la Silver.

Com a recompensa, cada membre del clan “-<-” es va endur un patinet elèctric o una impressora 3D (premi a escollir per cadascun d’ells), tots els integrants de “Ratxa 14” i “codemummies” es van endur una tablet, els clans “Alerta Cobra” i “TheBestPremia” van guanyar una Raspberry pi per a cadascú i “CodePremia”, un Kit Arduino per a cada integrant.

Per acabar, Daniel Folch i Pau Hidalgo van rebre un reconeixement com a màxims golejadors de la Codeathlon i es van endur un teclat gaming.

Podeu veure les imatges de tots els guanyadors al Facebook de Codelearn.

Ús de cookies

Codelearn.cat utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes. Més informació

ACEPTAR