Select Page


Resum

Daemon és un techno-thriller ambientat en el nostre món i en l’època actual, on Matthew Sobol, un dels dissenyadors de jocs més famosos de la indústria, posseïdor d’una immensa fortuna i un imperi d’empreses, ha mort prematurament a causa d’una malaltia. Però, amb la seva desaparició, s’han activat una sèrie d’esdeveniments que canviaran el nostre món i la percepció de tot allò que ens envolta, ja que un daemon (un programa autònom i que funciona en segon pla) dissenyat per Sobol ha començat a actuar a través del sistema de comunicacions mundial per a destruir la societat actual i crear un nou món utòpic.

Com que Sobol és mort, és impossible saber com aturar aquest daemon, ni tampoc saber quins són els paràmetres amb què s’ha programat aquest i, per tant, quins seran els seus propers passos. Per tal d’impedir els plans del malvat daemon, tenim un equip format per un hacker amb un passat obscur, un policia acusat injustament, un valerós agent del FBI i una agent de la NSA, que hauran de sumar les seves forces i coneixements si volen que la nostra societat perduri.

Des de jocs online fins a persecucions amb vehicles a grans velocitat, passant per aspectes de seguretat informàtica, aquesta novel·la agradarà a lectors de qualsevol edat i amb qualsevol grau de coneixements, ja que combina moments d’acció i alta intensitat, amb moments més pausats i de reflexió sobre economia, política i tecnologia.

Per què llegir Daemon

Un dels principals motius per llegir aquesta novel·la és el fet que molt del que s’explica és molt pròxim a la realitat. A mesura que el lector s’endinsa en la història percep (amb cert horror) que el que està succeint a la novel·la és possible de fer amb les tecnologies que ens envolten avui en dia, i que la societat i el món en què vivim són molt més fràgils del que ens sembla.

La història comença amb cert aire de novel·la policíaca, però ràpidament vira cap a un argument més de techno-thriller. A mida que la novel·la avança, l’autor presenta algunes tècniques i aspectes sobre el hacking i el món digital, la qual cosa permetrà al lector comprendre millor aquest món interconnectat en el qual vivim.

Els lectors amb menys bagatge tècnic no cal que es preocupin, ja que l’autor també s’ha encarregat d’acompanyar la història amb explicacions i aclariments sobre tot allò que s’està fent i succeint, fent-ho a través de la mirada dels personatges més externs a l’àmbit tecnològic.

La lectura és àgil i amena i resulta fàcil imaginar-se la novel·la com una pel·lícula (i, de fet, els drets per fer-ne la pel·lícula ja han estat comprats per una productora de cinema).

Comprar Daemon:

En anglès
En castellà

Daemon, el thriller de Daniel Suarez

Ús de cookies

Codelearn.cat utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes. Més informació

ACEPTAR