L’escola de programació, robòtica i pensament computacional més gran de Catalunya continua expandint-se i ja compta amb un total de 28 centres. La setmana passada va obrir les portes el nou centre Codelearn Sant Andreu, que és la quarta acadèmia de Codelearn a la ciutat de Barcelona. L’objectiu de Codelearn Sant Andreu és apropar la programació i la robòtica als infants i adolescents del barri i ajudar-los a adquirir les habilitats del segle XXI mentre s’ho passen bé seguint un divertit mètode d’aprenentatge.
El mètode Codelearn està especialment dissenyat per a nens i nenes a partir de 7 anys i segueix un pla d’estudis pensat a llarg termini, de manera que l’alumnat pot seguir al centre fins als 18 anys. L’eina de treball de Codelearn és una plataforma online pròpia en què s’utilitzen tècniques de gamificació per mantenir la motivació dels més joves i adaptar l’aprenentatge de la programació a les seves necessitats. Dins d’aquesta plataforma, els continguts s’estructuren en aventures i aquestes aventures segueixen el fil de la història que viuen els personatges de Codelearn. A més, cada vegada que l’alumne aconsegueix superar un exercici, obté una recompensa en forma de punts que pot intercanviar a la botiga de la plataforma per aventures complementàries, millores per al seu personatge, avatars per al seu perfil i objectes físics.
Aquesta plataforma permet que Codelearn sigui una extraescolar semi presencial: l’alumnat assisteix al centre una hora a la setmana, però la resta de dies també pot accedir a la plataforma des de casa i seguir fent exercicis i avançant al seu ritme, sempre amb l’ajuda d’un tutor amb qui pot contactar cada vegada que necessiti resoldre algun dubte. Aquest mentor és la persona de referència de l’alumne i la seva funció és acompanyar-lo en tot moment al llarg del seu procés d’aprenentatge, ja que encara que a Codelearn cada alumne aprengui de manera autònoma, segueixi el ritme que vol i no depengui d’un grup-classe, sempre estarà acompanyat.
Codelearn Sant Andreu té la matrícula oberta tot l’any i l’alumne pot començar l’extraescolar en qualsevol moment, així que les famílies interessades ja podeu apropar-vos al centre per informar-vos de l’activitat i fer una classe de prova sense compromís. A més, el centre organitzarà també casals tecnològics durant les vacances d’estiu, Nadal i Setmana Santa i els primers campus que es faran ja tenen les inscripcions obertes perquè tindran lloc a partir del juny. Els campus tecnològics són cursos d’unes 20 hores que serveixen com a introducció a una temàtica, per exemple la programació de videojocs, la robòtica i l’electrònica, la possibilitat d’aprendre a programar amb jocs com Minecraft o Roblox, l’edició de vídeo, la intel·ligència artificial, el modelatge 3D, entre altres.
A més, el centre pot oferir la seva activitat a les escoles i instituts del districte, així que si formes part d’una AMPA / AFA o treballes a un centre educatiu i t’agradaria oferir una extraescolar tecnològica o incloure la programació i el pensament computacional a les aules, contacta amb el centre i t’informaran detalladament sobre el mètode, el pla d’estudis i les opcions disponibles per treballar conjuntament tant dins del programa d’extraescolars com en horari lectiu.