Select Page

Les extraescolars s’han hagut d’adaptar ràpidament als canvis i la situació d’incertesa provocada per l’arribada de la COVID19, les noves mesures de seguretat a les aules i la possibilitat de viure nous períodes de confinament o altres restriccions de mobilitat. En aquest sentit, l’extraescolar de programació i robòtica de Codelearn compta amb un gran avantatge que ha fet possible mantenir l’activitat extraescolar pràcticament igual a com la coneixíem abans de l’arribada del coronavirus, confirmant així que té la capacitat d’adaptar-se a aquesta situació i que la podem catalogar, per tant, com a extraescolar COVID-Ready.

Codelearn és una extraescolar semi presencial que utilitza un mètode d’aprenentatge combinat (en anglès, blended learning). Cada alumne disposa d’un accés personal a una plataforma online, dins la qual ha de seguir les aventures d’uns personatges ficticis i superar uns reptes o exercicis per anar avançant, com si es tractés d’un videojoc amb diferents nivells. Aquest accés individual fa que puguin aprendre a programar de manera autònoma seguint les instruccions dels exercicis i que cadascú pugui avançar al seu ritme, però mai estan sols: tenen l’ajuda d’un tutor que els resol qualsevol dubte i els explica els conceptes que no aconsegueixen entendre.

La part presencial de l’extraescolar consisteix en una hora setmanal d’assistència al centre, durant la qual els alumnes poden fer consultes al tutor, trobar-se amb altres companys i conèixer diferents tecnologies a través d’activitats complementàries i paral·leles al seu progrés a la plataforma, per exemple projectes de robòtica o electrònica que requereixen de material específic. Aquesta part va ser substituïda per videoconferències amb el tutor durant el tancament dels centres educatius que va tenir lloc entre els mesos de març i juny i es mantindrà com a nova modalitat online de l’extraescolar, juntament amb la modalitat online que ja existia. Les classes per videoconferència amb el tutor es fan en petits grups (màxim tres alumnes), de manera que es manté el nivell de personalització del seguiment que el professor pot fer de cadascú.

El fet que els alumnes de l’extraescolar de programació i robòtica de Codelearn treballin sempre a través d’una plataforma online ha facilitat la seva adaptació a la modalitat online. Hem aconseguit mantenir alguns dels avantatges del blended learning gràcies a les classes per videoconferència i el progrés dels alumnes que han escollit seguir amb l’extraescolar online no s’ha vist alterat.

La gran dificultat de moltes extraescolars ha estat la necessitat de readaptar ràpidament la forma en què presentaven els seus continguts i dissenyar noves eines i recursos digitals. I, en el cas de Codelearn, la base necessària per garantir el bon funcionament de l’activitat extraescolar i superar els reptes de l’educació online ja estava implementada, tant a nivell tècnic com a nivell de continguts i de la metodologia utilitzada.

Tant si prefereixes les extraescolars presencials però vols tenir la certesa que l’activitat no s’aturarà en cas d’un segon confinament, com si no tens un centre a prop o aquest curs vols optar per una extraescolar online, el mètode Codelearn pot ser una bona opció a valorar a l’hora d’escollir les extraescolars del curs 2020-2021. Contacta amb nosaltres per a més informació o inscriu-te a l’extraescolar online i prova-la gratis durant 15 dies.

Ús de cookies

Codelearn.cat utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes. Més informació

ACEPTAR