Select Page

Actualment, i cada cop més, vivim en un món on la informació es troba a Internet (aules virtuals per les escoles, agències de viatges, banca electrònica…). La programació i l’ús de les TIC s’està convertint en el nou sistema d’alfabetització. Nombroses organitzacions promouen ensenyar a programar als infants des de ben petits perquè es puguin adaptar en aquest món cada vegada més digital. Una de les més actives és Code.org que incorpora personalitats com Bill Gates, Marc Zuckerberg, Bill Clinton, Chris Bosh, Aston Kutcher… Code.org és un moviment que vol facilitar l’ensenyament de la programació als infants, als joves i al seu entorn: pares, escoles, professors, instituts…

 

La programació o el pensament computacional no només serveix als professionals de la informàtica, és una habilitat aplicable a totes les carreres. És l’habilitat d’aprendre a aprendre, t’ensenya a resoldre problemes, a enfocar desafiaments, en resum, a preparar-te pel futur. La programació és una habilitat que està directament relacionada amb el pensament crític, la lògica i la innovació.

 

A més, la programació és una habilitat amb futur. Nombrosos experts en economia coincideixen en què la programació és una de les habilitats més demanades en les ofertes de feina i aquesta tendència anirà en augment. Actualment, a Estats Units, la programació és al rànquing de les “10 habilitats que et poden donar feina “ (Llista de Forbes 2013) i el programador el perfil més demanat al “Top feines” del 2013. A més, es calcula que hi ha 100.000 ofertes de feina d’aquest sector que no es poden cobrir per manca de professionals. Es preveu que aquesta tendència s’accentuarà i de cara al 2020 augmentarà la feia un 20% en aquest sector i, segons Code.org, faltaran un milió de programadors.

 

Amb Codelearn, aprendre a programar no consisteix en “picar codi” ni memoritzar llistes d’instruccions. Es tracta de donar als infants una oportunitat per aprendre a utilitzar el pensament computacional. Per adquirir unes habilitats que no només són útils en el sector econòmic i professional sinó que ens proporcionen una major llibertat, diversitat i democràcia per crear i consumir coneixement. Per acabar, volem deixar-vos amb una frase de Steve Jobs “Everybody in this country should learn to program a computer… because it teaches you how to think”. (“Tothom en aquest país hauria d’aprendre a programar un ordinador… perquè t’ensenya a pensar.”)

Ús de cookies

Codelearn.cat utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes. Més informació

ACEPTAR