Gran èxit al seminari de seguretat juvenil

http://codelearn.cat/wp-content/uploads/2014/04/IMG-20140409-WA0004.jpg
Gran èxit al seminari de seguretat juvenil

El passat mes de març a l’institut I.E.S. Pius Font i Quer, va portar-se a terme un seminari sobre ús i seguretat juvenil a Internet. Hi va haver una assistència de més de 20 persones, amb fills de diferent rangs d’edat. El seminari es va realitzar en dues sessions, una primera de teòrica on es va influir notablement en els perills mes comuns i les noves modes en l’ús que fan el nostre jovent d’Internet i una segona de més pràctica on es van mostrar diferents aplicacions per la seguretat, monitoratge i control parental, tant per a mòbils com per a ordinadors domèstics.
 

Tots els pares i mares assistents sentien una preocupació especial per la desconeixença del que els seus fills es poden trobar a la xarxa, com saber l’ús que realment en fan d’aquestes connexions i, sobretot, aprendre com protegir-los davant dels possibles perills en que es poden veure envoltats. D’una manera real i directa, es van mostrar exemples de problemes actuals que estan en boca de tothom com: l’apologia a l’anorèxia, cyberbulling, sexting,…
curs seguretat

Des del primer moment es va buscar la participació dels assistents, fent que expliquessin casos coneguts, problemes en els que s’havien trobat immersos o demanant els seus dubtes.
Concretament, es van tractar els següents temes:

  • Protecció contra prohibició.
  • Ús d’Internet entre els menors i dades estadístiques.
  • Perills existents, tipologia, exemples i prevenció/actuació.
  • Seguretat davant d’Internet. Com podem protegir els nostres fills?
  • Associacions i línies d’ajuda i/o denúncia on poder-nos adreçar.
  • Instal·lació, configuració i ús d’eines per controlar el nostre jovent en l’ús que fan d’Internet: Windows Protección Infantil, Net Nanny, K9, Norton Family Safety, configuració de xarxes socials, seguretat a YouTube, Google…

El seminari va acabar amb una darrera ronda de precs i preguntes així com un intercanvi de sensacions.
La conclusió final a la que vam arribar sobre el curs va ser: molt útil, enfocat a la realitat i al “de tu a tu” i, sobretot, molt amè.
Sabies que…

  • A Espanya, el 26% dels nens entre 8 i 13 anys naveguen per Internet?
  • Més de la meitat dels nens entre 14 i 18 anys naveguen per Internet?
  • 4 de cada 10 pares ignoren el que els fills fan a Internet.