Select Page

Durant aquest mes de Juliol s’estan duent a terme a l’acadèmia Codelearn de Manresa una sèrie de cursos d’una setmana de duració per tal de què els nens i nenes que hi participen puguin passar millor la calor i fer una petita introducció al món de la programació, així com a algunes de les tecnologies més innovadores (Arduino, Lego Mindstorms, etc.).

Aquesta primera edició dels cursos d’estiu està tenint una molt bona acollida, amb un ple absolut a gairebé cadascun dels cursos.

Durant la primera setmana de Juliol els alumnes del Curs d’Introducció a la Programació van tenir l’oportunitat de fer una primera aproximació a les bases de la programació, treballant amb els llenguatges Logo i Karel, així com amb un robot Lego Mindstorms. A més, també van realitzar diverses activitats sense l’ordinador, com per exemple practicar la conversió numèrica de decimal a binari, així com alguns sistemes d’encriptació senzills.

IMG_2391

La segona setmana de Juliol va tenir lloc el  Curs de Domòtica, en què els alumnes van construir la seva pròpia maqueta d’una casa i, després, hi van connectar diversos dispositius electrònics (sensors, leds, motors, etc.). A través d’una placa Arduino i del llenguatge Scratch, els nens i nenes van ser capaços de programar el comportament dels elements electrònics de les seves maquetes (encenent o apagant les llums a voluntat, pujant i/o baixant les portes motoritzades, etc.).

Aquesta tercera setmana de Juliol s’està duent a terme el Curs d’Introducció a Lego Mindstorms, on els alumnes estan construint el seu propi robot i aprenent a programar-lo perquè interactui amb el seu entorn de manera independent.

foto 1foto 1

Finalment, per tancar el mes, la setmana vinent es realitzarà el Curs de Programació en Minecraft, en què els participant aprendran a configurar el seu propi servidor de Minecraft i a modificar els seus mons a través de la programació en llenguatge JavaScript.

I tu, a què esperes? Apunta’t i començar a aprendre amb Codelearn!

Ús de cookies

Codelearn.cat utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes. Més informació

ACEPTAR