La setmana passada els centres Codelearn van treballar al voltant de la primera setmana temàtica d’aquest curs, dedicada als drons. Els alumnes van poder conèixer el funcionament dels drons, les seves parts i els diferents tipus de drons que existeixen, les bases de la legislació vigent tant per als drons recreatius com per als professionals, que ens serveix per saber on es poden fer volar i en quins casos està prohibit, les diverses aplicacions que tenen avui en dia, etc. A més, els vam poder fer volar per les classes dels centres i ens ho vam passar d’allò més bé.
Els drons es troben dins del grup dels Vehicles Aeris No Tripulats (VANT), és a dir, no tenen pilot i es poden controlar remotament o de manera autònoma. El seu origen és militar, però avui en dia les aplicacions dels drons són molt variades i van des de serveis audiovisuals, amb la filmació de vídeo i la fotografia aèria, fins al seu ús en agricultura i ramaderia, passant també per la seva utilitat dins del sector industrial o el de la construcció.
Durant la setmana especial dels drons vam estudiar quines són les parts d’un dron multi-rotor, entre elles el comandament, que és el dispositiu que ens permet guiar el comportament del dron a distància i que es caracteritza principalment per tenir dos joysticks per moure el dron cap allà on volem, així com diversos botons que permeten ajustar aspectes com la velocitat.
Si t’interessen els drons, recorda que durant les vacances a Codelearn fem campus tecnològics i alguns d’ells estan dedicats a aquesta temàtica. És el cas del Campus de Drones i Impressió 3D, on aprenem a pilotar drons i a muntar-ne un, coneixem el seu funcionament i aspectes de seguretat sobre el seu vol, però també treballem aspectes bàsics de programació i impressió 3D mitjançant la creació d’obstacles i elements que utilitzem al circuit on fem volar els drons. Estigues atent per conèixer les pròximes dates en què es farà aquest campus!