Estrenem secció al blog on al llarg del curs anirem repassant notícies del mes relacionades amb la tecnologia i el sector TIC en general. Obrim també així un espai de debat a les nostres xarxes, on podeu escriure la vostra opinió sobre aquestes o altres coses que hagin passat durant les últimes setmanes. Us deixem el recull de notícies de setembre:
L’ocupació al sector TIC continua creixent
La tendència dels darrers mesos es manté i el sector TIC continua creixent en un context en què molts altres sectors s’han vist durament afectats per la pandèmia. Desenvolupadors, enginyers de dades, administradors de sistemes… Durant els mesos d’estiu es van publicar a Catalunya gairebé 7.400 ofertes de feina per a professionals del sector.
Com sempre, Barcelona concentra la gran majoria d’ofertes, però la situació es repeteix a molts punts d’Europa. Quant a les especialitzacions, creix especialment la demanda de professionals especialitzats en intel·ligència artificial. Davant d’això, la formació de nous professionals en aquest camp ja és imprescindible i, en aquest sentit, aquest setembre a Catalunya ha començat el nou Grau en Intel·ligència Artificial tant a la FIB com a la UAB.
Microsoft escull Barcelona per crear un nou hub de R+D
I seguim parlant d’ocupació i Intel·ligència Artificial perquè fa pocs dies es va publicar una notícia molt relacionada amb el tema.Microsoft crearà a Barcelona un centre de recerca en intel·ligència artificial, un centre que s’afegeix als que ja tenen a Londres, Munic i París. Segons el comunicat publicat per la companyia, el hub de Barcelona estarà especialitzat en la recerca per millorar l’experiència de l’usuari i es dedicarà especialment a treballar en el desenvolupament del buscador Microsoft Bing.
Per al nou centre de Barcelona se seleccionaran en una primera fase un total de 30 enginyers de programari i científics de dades; en el seu comunicat, Microsoft explica que la intenció és “atraure talent de tots els països d’Europa”.
Mor l’inventor del ZX Spectrum
El passat 16 de setembre va morir l’inventor britànic Clive Sinclair, conegut sobretot per haver popularitzat l’ús dels ordinadors dins l’àmbit domèstic. El seu primer invent revolucionari va ser la calculadora de butxaca, però la seva aportació més important va arribar uns anys més tard amb la invenció del ZX Spectrum, un ordinador petit, econòmic i dirigit al gran públic que va apropar la informàtica a l’àmbit familiar.
El ZX Spectrum era un microordinador amb teclat de goma. Es va llençar al mercat l’any 1982 i va tenir una gran acollida a tot Europa. De fet, moltes persones van començar a introduir-se al món de la programació gràcies a aquest ordinador, amb el qual aprenien BASIC.
Restriccions a la Xina per a menors d’edat
El govern xinès manté la seva intenció de regular el temps de consum de videojocs entre els joves. Aquesta vegada les restriccions afecten els videojocs online i els menors d’edat només podran jugar-hi durant tres hores a la setmana. Les empreses només podran obrir l’accés a aquests jocs per als menors en un horari determinat durant els vespres del cap de setmana, amb excepcions en cas de dies festius en què es podrà jugar una mica més.
En aquesta mateixa línia, els menors de 14 anys només podran utilitzar TikTok durant 40 minuts al dia. Douyin, que és la versió xinesa de la popular aplicació, ha afegit una nova funcionalitat que regula tant els horaris d’accés com el temps que poden passar els adolescents utilitzant aquesta xarxa social.
I a vosaltres, què us semblen aquestes mesures? Llegim les vostres opinions sobre qualsevol de les notícies de setembre i en parlem als nostres comptes de Twitter i Instagram.