Select Page

Resum

Les tecnologies disruptives representen una gran oportunitat i alhora suposen un gran repte, ja que ens obliguen a adaptar-nos i a canviar molt ràpidament, tant a nivell individual com a nivell col·lectiu. Les grans companyies tecnològiques ja estan totalment orientades a accelerar aquesta transformació: la robotització dels seus processos, la integració de sistemes d’intel·ligència artificial, l’aplicació de nous mètodes logístics, etc. El futur plantejarà un important debat ètic i hem d’estar preparats per fer-hi front perquè res tornarà a ser com abans.

El tsunami tecnològic és un llibre de divulgació que intenta mostrar-nos, en relació a la tecnologia, una fotografia del món actual, així com presentar-nos quins canvis s’espera que s’esdevinguin en els propers deu anys. L’autor dedica cadascun dels capítols a una tecnologia diferent i fa una petita introducció sobre els seus orígens. També fa una valoració sobre per què es tracta de tecnologies considerades disruptives i quins són els canvis que s’espera que produeixin al llarg dels propers anys dins la societat des d’una perspectiva industrial, governamental i social.

L’últim capítol és especialment interessant perquè l’autor fa una reflexió personal sobre les seves vivències i explica que considera important no “despenjar-se” de tots aquests canvis i no només viure’ls, sinó també liderar-los.

Per què llegir El Tsunami tecnològic

Encara que no sigui una novel·la i, per tant, no tingui com a objectiu “només l’entreteniment del lector”, ens trobem davant d’un llibre de lectura àgil i amena pensat per a públics juvenils i adults.

Tot i que la majoria de temes que s’hi presenten es tracten d’una manera molt superficial, el llibre resultarà igualment interessant tant per als experts com per als profans en la matèria, ja que no només es tracten continguts purament tècnics, sinó que abunden les reflexions personals i ètiques que portaran el lector a reflexionar i extreure’n les seves pròpies conclusions.

El tsunami tecnológico