Select Page

El divendres dia 25 de Juliol ha finalitzat la Primera Edició dels Cursos d’Estiu a Codelearn. Durant quatre setmanes, els nens i nenes que han vingut als cursos han tingut la possibilitat d’explorar interessants aplicacions de la programació a activitats del món real: des de programar edificacions i modificacions en un dels seus jocs preferits, passant per construir la seva pròpia casa domòtica, fins a fabricar i controlar les accions d’un robot!

Tots els cursos que s’han impartit han sigut un èxit, cadascun d’ells amb una alta alfuència de participants. La valoració dels cursos per part dels alumnes no podria haver sigut millor, i garanteix que es repetiran més endavant.

Durant la primera setmana de Juliol els alumnes del Curs d’Introducció a la Programació van tenir l’oportunitat de fer una primera aproximació a les bases de la programació, treballant amb els llenguatges Logo i Karel, així com amb un robot Lego Mindstorms. A més, també van realitzar diverses activitats sense l’ordinador, com per exemple practicar la conversió numèrica de decimal a binari, així com alguns sistemes d’encriptació senzills.

IMG_2391

La segona setmana de Juliol va tenir lloc el  Curs de Domòtica, en què els alumnes van construir la seva pròpia maqueta d’una casa i, després, hi van connectar diversos dispositius electrònics (sensors, leds, motors, etc.). A través d’una placa Arduino i del llenguatge Scratch, els nens i nenes van ser capaços de programar el comportament dels elements electrònics de les seves maquetes (encenent o apagant les llums a voluntat, pujant i/o baixant les portes motoritzades, etc.).

cursDomoticaIMG_8952

Al llarg de la tercera setmana de Juliol es va impartir el Curs d’Introducció a Lego Mindstorms, on els alumnes varen construint el seu propi robot i  van aprendre a programar-lo perquè interactués amb el seu entorn de manera independent. Cadascun dels equips de treball va haver de programar el seu robot per tal de superar una sèrie d’obstacles i reptes que se’ls va plantejar.

foto 1foto 1

Finalment, per tancar el mes, es va realitzar el Curs de Programació en Minecraft, en què els participant van aprendre a configurar el seu propi servidor de Minecraft i a modificar els seus móns a través de la programació en llenguatge JavaScript. Cada participant va dissenyar les seves pròpies estructures i edificacions i va poder visitar els servidors dels altres alumnes per veure què havia dissenyat cadascun d’ells.

foto 2foto 1

Els cursos d’estiu s’han acabat, però ben aviat començarà el curs i arribaran noves propostes i moltes novetats. I tu, a què esperes? Apunta’t ja a Codelearn!

Ús de cookies

Codelearn.cat utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes. Més informació

ACEPTAR