Select Page

El passat dia 28 de setembre un grup d’alumnes de Codelearn va fer una excursió per visitar el el Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC) i el Centre Nacional de Supercomputació (CNS), on es troba el Marenostrum, també conegut com Barcelona Super Computer (BSC).

L’excursió va aplegar alumnes de tot els centres Codelearn d’arreu de Catalunya acompanyats d’alguns dels seus professors i, tot junts, van tenir l’oportunitat de visitar les instal·lacions del CSUC, on van rebre una explicació de què és i quins serveix ofereix a la comunitat aquesta organització. A més, com a colofó, els Codelearners van poder passejar-se pel Centre de Processament de Dades (CDP) i viure en primera persona com és trobar-se tancat en una illa freda per servidors!

Després d’aquesta primera parada els alumnes es van dirigir a l’edifici del CNS on van rebre una visita guiada per la sala on es troba el Marenostrum, el supercomputador més potent d’Espanya. Allí van poder aprendre alguns dels secrets d’aquest superequip: els més de 100 km de cable que l’interconnecten, els més de 10.000 processadors que formen la seva capacitat de processament, la necessitat de refrigeració que un equip d’aquestes característiques necessita, etc.

Finalment, per tancar la visita, els Codelearners van poder fer una passejada pel museu dels antecessors del Marenostrum i es van sorpendre en descobrir que el primer Supercomputador del BSC (que data de l’any 1991) no arriba a la potència d’un smartphone d’avui en dia!

Ús de cookies

Codelearn.cat utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes. Més informació

ACEPTAR